Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Δήμαρχε, περπάτα μαζί μας!

on .

 περπατημα

Σύλλογοι γονέων 5 σχολείων και των δύο βαθμίδων, και των δύο κοινοτήτων οργανώνουν στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδας οδικής ασφάλειας που ξεκινά σήμερα 4 Μαίου, μία δράση με... περπάτημα στα πεζοδρόμια που συνδέουν 3 σχολεία. 

Το κάλεσμα απευθύνεται αρχικά στο Δήμαρχο, να περπατήσει παρέα για να εντοπίσει κι εκείνος από κοντά τα προβλήματα που καθημερινά συναντούν γονείς και παιδιά πλησιάζοντας στις σχολικές μονάδες, αλλά βεβαίως είναι ανοικτό σε όλους του δημότες.

Μία ιδέα που ξεκίνησε από το blog "Μαμάδες στο δρόμο", υιοθετήθηκε και προτάθηκε από τις 5 προέδρους του 5ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, του 1ου Δημοτικού Χολαργού, του 3ου Δημοτικού Παπάγου, του 1ου Γυμνασίου Χολαργού και του 1ου Λυκείου Χολαργού, στα Δ.Σ. και ομόφωνα αποφάσισαν να συμμετέχουν στη δράση.

Το ραντεβού λοιπόν που μας καλούν είναι για την Κυριακή 10 Μαίου στις 6 το απόγευμα μπροστά από την είσοδο του 5ου Δημοτικού Χολαργού επί της Σαρανταπόρου. Η διαδρομή προβλέπει το πέρασμα από την Αρτέμιδος μπροστά από το 5ο Νηπιαγωγείο Χολαργού και μετά ανεβαίνοντας την Αετιδέων θα καταλήξουν στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού.

Εκεί οι 5 σύλλογοι έχουν οργανώσει μία μίνι "τελετή" με τιμώμενα πρόσωπα τους σχολικούς τροχονόμους των σχολείων της πόλης για να τους ευχαριστήσουν. 

Το πλήρες κείμενο που εστάλη στο Δήμαρχο:

Κύριε Δήμαρχε καλημέρα σας,

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας 4-10/5 που φέτος είναι αφιερωμένη στα παιδιά, υιοθετώντας την ιδέα από τις "Μαμάδες στο Δρόμο" σας απευθύνουμε την πρόσκληση που θα διαβάσετε παρακάτω.

Κύριε Δήμαρχε,

Ασφαλώς θα γνωρίζετε πως η χώρα μας κατέχει το θλιβερό προνόμιο να είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στην Ευρώπη στον τομέα των τροχαίων δυστυχημάτων. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, δύο άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα στο ελληνικό οδικό δίκτυο, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίζονται.

Πολλοί από αυτούς είναι πεζοί, οι οποίοι διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο, όχι μόνο όταν αναγκάζονται να κινηθούν εκτός πεζοδρομίου, αλλά και όταν διασχίζουν νόμιμα το δρόμο. Ακόμη και στο πεζοδρόμιο, οι πεζοί δεν είναι ασφαλείς (όπως η αείμνηστη Ηώ Ζερβουδάκη και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Ι. Αντωνόπουλος), λόγω των συνεχών παραβιάσεων των χώρων των πεζών από οχήματα.
Με δεδομένο ότι όλοι οι κάτοικοι της χώρας είναι πεζοί, ακόμη και οι οδηγοί (μόλις κλειδώσουν το όχημά τους), η κατάσταση αυτή επηρεάζει όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Ωστόσο, η επίδραση αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη στα παιδιά, που κινδυνεύουν περισσότερο λόγω του μικρού τους μεγέθους και της αδυναμίας τους να κρίνουν με ασφάλεια αποστάσεις και καταστάσεις.
Η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας τιμάται και στη χώρα μας από τις 4 έως τις 10 Μαΐου. Φέτος, είναι αφιερωμένη στο παιδί.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της, γονείς από σχολεία του Δήμου μας σας καλούν να περπατήσετε μαζί μας από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού κατά μήκος της Σαρανταπόρου, στρίβοντας στην Αρτέμιδος περνώντας μπροστά από το 5ο Νηπιαγωγείο Χολαργού και ανεβαίνοντας την Αετιδέων θα καταλήξουμε στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού. Καλύπτοντας έτσι σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων.

Δυστυχώς οι περισσότερες από τις διαδρομές στην πόλη μας δεν είναι απαλλαγμένες από εμπόδια που δυσχεραίνουν τη μετακίνηση των πολιτών ή θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Δεν σας απευθύνουμε αυτή την πρόσκληση για να εκθέσουμε την παρούσα ή την παλαιότερη δημοτική αρχή για λάθη ή παραλείψεις (το πρόβλημα εντοπίζεται σ’ όλους τους δήμους της χώρας και οι ρίζες του πάνε πολύ βαθύτερα από μερικές τετραετίες). Αντίθετα, θα θέλαμε αυτή η κοινή μας βόλτα να λειτουργήσει ως κλήση αφύπνισης για μια πολύ κοινή κατάσταση, η οποία συνήθως παραβλέπεται, παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί και τα προβλήματα που δημιουργεί στους πολίτες και ειδικότερα στα μικρά παιδιά.

Θα χαρούμε πολύ να παραβρεθείτε και στη μικρή εκδήλωση που θα ακολουθήσει στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Χολαργού με τιμώμενα πρόσωπα τους σχολικούς τροχονόμους των σχολείων μας.

Σας ευχαριστούμε και προσδοκούμε στη θετική απάντησή σας,

Για το 5ο Νηπιαγωγείο Χολαργού η Πρόεδρος Αναστασία Γιαννικοπούλου
Για το 1ο Δημοτικό Χολαργού η Πρόεδρος Λίλη Σκουλαρίκη
Για το 3ο Δημοτικό Παπάγου η Πρόεδρος Αργυρώ Κράια
Για το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού η Πρόεδρος Νάντια Γεωργοπούλου
Για το 1ο Λύκειο Χολαργού η Πρόεδρος Νατάσσα Χαμηλοθώρη