Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

1 κοινή παρέλαση θέλει ο Χολαργός, 2 ξεχωριστές ο Παπάγος

on .

PARELASI

Η διαβούλευση που άνοιξε πριν από κάποιους μήνες ο Δήμος για το αν θα είναι μία η παρέλαση κοινή ή θα παραμείνουν δύο διαφορετικές δεν κατέληξε πουθενά. Κι έτσι φτάνουμε στην τρίτη παρέλαση στη σειρά από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης και τα πράγματα παραμένουν ως είχαν και πριν την ενοποίηση των δύο κοινοτήτων με δύο ξεχωριστές παρελάσεις.

Παραμονές της 28ης Οκτωβρίου μόνη εξέλιξη στο θέμα αποτελεί η πρόσφατη συζήτηση και απόφαση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων για μία κοινή παρέλαση. Οι γονείς οι οποίοι σε όλη την πορεία της διαβούλευσης δεν ερωτήθηκαν, και διαπιστώνοντας ότι δεν άνοιξε ποτέ ο δεύτερος κύκλος διαβούλευσης στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης διατύπωσαν την πρόταση της μίας κοινής παρέλασης κι αυτό προέκυψε μέσα από την αγωνία των περιστατικών αντιπαλότητας που δημιουργούνται συχνά, τόσο μεταξύ μαθητών των σχολείων, όσο και μεταξύ αθλητών των σωματείων των δύο κοινοτήτων.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν: "Στο πλαίσιο της πραγματικής και ουσιαστικής ενοποίησης των δυο πρώην Δήμων, Χολαργού και Παπάγου, αποφασίσαμε να προτείνουμε στον Δήμο η παρέλαση σε κάθε εθνική επέτειο να είναι
κοινή για τα σχολεία Χολαργού και Παπάγου. Τη μια φορά να γίνεται στο Χολαργό και την άλλη στον Παπάγο. Θεωρούμε ότι αυτό θα συμβάλλει στο να αισθανθούν οι κάτοικοι και ιδιαίτερα η νεολαία το ενιαίο του Δήμου μας. Θα βοηθήσει να ξεπεραστούν προβλήματα τοπικισμών και αντιπαλοτήτων που πρέπει να τα αφήσουμε στο παρελθόν".

Για την ιστορία το θέμα ξεκινά στις αρχές του χρόνου όπου η Δημοτική Αρχή ανοίγει το διάλογο προκειμένου να υπάρξει νέα απόφαση εν όψει τότε της παρέλασης της 25ης Μαρτίου. Κι αφού έγιναν συζητήσεις επί συζητήσεων και διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων με τους Διευθυντές των σχολείων, με τα συστήματα Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Οδηγών. Πάρθηκαν αποφάσεις στα συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων τόσο του Χολαργού όσο και του Παπάγου και στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης τελικά η συζήτηση δεν έβγαλε αποτέλεσμα κι έτσι παρέμεινε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2015 (η επεισοδιακή μη παρέλαση για όσους θυμούνται) ως είχε με την... δέσμευση ότι για την 28η Οκτωβρίου θα είχε ολοκληρωθεί πλέον η διαβούλευση και θα υπήρχε μία νέα επικαιροποιημένη απόφαση.

Το πλαίσιο της συζήτησης διαμορφωμένο σε τρεις προτάσεις που είχε οριστεί από τη Δημοτική Αρχή ήταν:
1.Να γίνεται μία ενιαία παρέλαση σε κοινό δρόμο και για τις δύο Δημοτικές Κοινότητες (πιθανώς η Αναστάσεως).
2. Να γίνεται μια ενιαία παρέλαση εκ περιτροπής στις δύο Κοινότητες και συγκεκριμένα, την 28η Οκτωβρίου στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου και την 25η Μαρτίου στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού (στους δρόμους που γίνονται τώρα).
3. Να συνεχιστούν ως έχουν οι παρελάσεις, δηλαδή ξεχωριστά σε κάθε Κοινότητα.

Ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιμέρους αποφάσεις όπου η Κοινότητα Παπάγου αποφάσισε κατά πλειοψηφία (με 8 υπέρ στους 10 παρόντες) να παραμείνει το σκηνικό ως έχει με δύο δλδ διαφορετικές παραλάσεις. Ενώ οι Χολαργιώτες στην Τοπική Κοινότητα Χολαργού υπερψήφισαν τη μία κοινή εκ περιτροπής παρέλαση αναδεικνύοντας την ανάγκη της ουσιαστικής συνένωσης των δύο κοινοτήτων. Κι εκεί η απόφαση προέκυψε πλειοψηφικά με 6 υπέρ στους 9 παρόντες. Και το "θρίλερ" συνεχίστηκε στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης με τις τρεις προτάσεις να ισοψηφούν.
Τότε ήταν που αποφασίσθηκε ότι η διαβούλευση θα συνεχιζόταν μέσω ερωτηματολογίων (εντύπων και ηλεκτρονικών) σε δημότες, αλλά και μαθητές των σχολείων και θα υπήρχε μία οριστική νέα απόφαση για την 28η Οκτωβρίου 2015.
Τα πράγμα όμως έμεινε εκεί και έκτοτε ουδέν νεότερο.