Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

ΤΙΓΚΑΣ: Να επιστρέψει ΑΜΕΣΩΣ ο Δήμος τα 8 ευρώ για το "Δρόμο Βουνού"

on .

tigkaspolixronis

Πανικός έχει γίνει για τον 18ο «Δρόμο Βουνού 2017» που διοργανώνει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού επειδή για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, ζητά 8 ευρώ συμμετοχή από  όλους τους αθλητές. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση-καταγγελία της τοπικής οργάνωσης της Λαϊκής Ενότητας της πόλης μας έρχεται με σημερινή καταγγελία και η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση και ο επικεφαλής της Κ.Π. Τίγκας να καλέσουν το Δήμαρχο να επιστρέψει τα 8 ευρώ σε όσους τα έχουν ήδη καταβάλει.

Εν αναμονή της απάντησης της Δημοτικής Αρχής διαβάστε τη σημερινή ανακοίνωση Τίγκα.

Ο Δήμος να επιστρέψει ΑΜΕΣΩΣ το Παράλογο Κόστος Συμμετοχής των 8€ για το «Δρόμο Βουνού»

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 γίνεται στο Δήμο μας ο «Δρόμος Βουνού» που ξεκίνησε επί Δημαρχίας κ. Σκούρτη και συνεχίζεται επί των ημερών μας με κόστος όμως συμμετοχής 8 € το άτομο.

Με το υπ’ αριθμ. 54 Δελτίο Τύπου στις 7 Νοεμβρίου 2016 είχαμε επισημάνει ότι η χαρά της συμμετοχής του αθλητισμού στο Δήμο μας έχει κόστος, που ήταν τότε για τον αγώνα του «Δρόμου Πόλης» 5 € το άτομο. Τονίσαμε ότι λόγω της μεγάλης οικονομικής ευρωστίας του Δήμου και του ΔΟΠΑΠ αλλά και της δεινής οικονομικής κατάστασης της κοινωνίας μας θα έπρεπε η συμμετοχή να είναι δωρεάν.

Βεβαίως ο Δήμαρχος κατά τη συνήθη και προσφιλή πρακτική του δεν μας απάντησε. Φέραμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ρωτήσαμε το Δήμαρχο γιατί να πληρώνει ο Δημότης τη συμμετοχή του αφού ο Δήμος στον αθλητισμό ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι «καλώς» μπήκε η συμμετοχή των 5 € τότε γιατί:
α. Αυτό δίνει κύρος, αξία και επίπεδο στον αγώνα.
β. Έχουμε έξοδα για τη διοργάνωση.
γ. Άλλοι Δήμοι π.χ. το Ψυχικό έχουν βάλει και αυτοί κόστος συμμετοχής.

Η απάντηση του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης ήταν ότι αυτά αποτελούν δικαιολογίες αστήρικτες που δεν έχουν καμία λογική και με βάση την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας, επιμείναμε ότι θα έπρεπε να είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ο Δήμαρχος αγνοώντας όλα αυτά που υποστηρίξαμε έρχεται στο «Δρόμο Βουνού» που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή και βάζει κόστος συμμετοχής μεγαλύτερο. Το έκανε δηλαδή 8 € το άτομο.

Κύριε Δήμαρχε,

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης σας υπενθυμίζουν ότι ο Δήμος δεν είναι Ανώνυμη Εταιρεία. Σεις κάνετε τα πάντα για τη μεγιστοποίηση των εσόδων σας. Επιπλέον σας επισημαίνουμε:
α. Όταν όπως λέτε έχετε 11.000.000 € απόθεμα πόσο θα βοηθήσει η είσπραξη των 4.800 € το μέγιστο που μπορείτε να εισπράξετε;
β. Είναι Πρόκληση και Ντροπή κ. Δήμαρχε τις μέρες μας να ζητάτε 8 € το άτομο.
γ. Τα αναμνηστικά, τις πλακέτες, τα μπλουζάκια και τις φωτογραφίες σας να τα πληρώσει ο Δήμος, όπως κάνετε και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.
δ. «Μουσική Μπάντα» είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να πληρώνει ο Δημότης για να κάνετε εσείς τις φιέστες σας.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ
Να επιστρέψετε αμέσως τα 8 € που πλήρωσε ο καθένας για τη συμμετοχή του και του λοιπού όλες οι ανάλογες εκδηλώσεις να γίνονται ΔΩΡΕΑΝ.

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ
Θα καταργήσουμε κάθε κόστος συμμετοχής σε ανάλογες αθλητικές δραστηριότητες.