Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 19:16

Παραίτηση Πετράκη ζητούν οι γονείς από τον Δήμαρχο


petrakis

Την παραίτηση του Χρήστου Πετράκη από την Προεδρία της Σχολικής Επιτροπής Α'Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου ζήτησε η Ένωση Γονέων με αφορμή το καυτό θέμα της καθαριότητας των σχολείων. Στην ίδια επιστολή τα μέλη του Δ.Σ. καταλογίζουν και σκοπιμότητα στον Δήμαρχο για τη μη έγγραφη απάντηση του στα αιτήματα τους που του έχουν κινηοποηθεί ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου.

"Καυτή πατάτα" αναδεικνύεται το θέμα τον σχολείων για τον Δήμαρχο Αποστολόπουλο, αφού είναι πλέον συχνότατα τα δεκάδες παράπονα και οι διαμαρτυρίες των γονέων που καυαγράφονται στην επικαιρότητα. Ενώ... ιστορικό ρεκόρ καταγράφει η διοίκηση Αποστολόπουλουπ με το δεύτερο αίτημα παραίτησης συνεργάτη του, θυμίζουμε την απομάκρυνση που είχε ζητηθεί από προηγούμενη διοίκηση της Ένωσης Γονέων για την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Μουντάκη. Επιθέσεις που καταλήγουν φυσικά στον ίδιο το Δήμαρχο για τις επιλογές των προσώπων αλλά και της πολιτικής του στο θέμα των σχολέιων.


Διαβάστε την επιστολή της Ένωσης Γονέων

ΠΡΟΣ: κον Η. Αποστολόπουλο – Δήμαρχό Παπάγου Χολαργού

Κύριε Δήμαρχε,
Σε συνέχεια της συνάντησής μας τον μήνα Δεκέμβριο, κατά την οποία συζητήσαμε θέματα που αφορούν σε ανάγκες των σχολείων του δήμου μας, τα οποία σας είχαμε καταθέσει και εγγράφως, σας εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την έλλειψη γραπτής απάντησης στα αιτήματά μας όπως σας είχε ζητηθεί.

Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. της Ένωσης είχε δώσει ενημέρωση για το τι ακριβώς συζητήθηκε στο πλαίσιο της συνάντησής μας σε όλους τους εκπροσώπους μας και αυτοί με τη σειρά τους την είχαν μεταφέρει στα Δ.Σ. των Συλλόγων τους.

Με δεδομένη τη δέσμευσή σας αλλά και αυτή του Προέδρου της Α΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής για συγκεκριμένες προσπάθειες και δράσεις, ειδικότερα στο θέμα που αφορά στην καθαριότητα των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών του δήμου μας, εκπλαγήκαμε δυσάρεστα, διαπιστώνοντας πως αυτές αγνοήθηκαν παντελώς και προκλητικά, όπως προκύπτει από απάντηση που δόθηκε από τον Πρόεδρο της Α΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής με την από 24.1.18 επιστολή προς τον Σύλλογο Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, όπου αναφέρεται : «… λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των παιδιών μας (αποτρέποντας την πιθανότητα να έρθουν σε επαφή με καθαριστικά προϊόντα, όπως χλωρίνες και περιορίζοντας περιπτώσεις τραυματισμού από ολισθηρό δάπεδο), ο καθαριστής συνιστάται να προσέρχεται στο χώρο του σχολείου για εργασία, μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου.
…» και παρακάτω «…Ευελπιστούμε το πρόγραμμα αυτό να εφαρμοστεί και την προσεχή σχολική χρονιά. Σε διαφορετική περίπτωση ο τρόπος καθαρισμού των σχολικών μονάδων θα συνεχιστεί όπως τα προηγούμενα έτη».

Αναρωτιόμαστε αν η απάντηση προκύπτει από δική σας υπαναχώρηση και εκτίμηση. Στην περίπτωση αυτή η απουσία έγγραφης απάντησης στα αιτήματά μας θα πρέπει να ληφθεί ως σκόπιμη. Ή αν προκύπτει με προσωπική πρωτοβουλία του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής και σε αυτήν την περίπτωση σας δηλώνουμε ότι δυσκολευόμαστε να συνεχίσουμε να συνομιλούμε μαζί του για τα θέματα των σχολείων της Α΄Βάθμιας και σας ζητούμε να σκεφτείτε την πιθανότητα αλλαγής προσώπου για την θέση αυτή.
Σε αναμονή της έγγραφης σας απάντησης".

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.