Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 15:34

Μεταφέρεται το περίπτερο της Αναστάσεως


peripteroanastaseos

Στην απέναντι μεριά στο πλάτωμα της παλιάς καφετέριας "Άρτεμις" επί της Αναστάσεως θα μεταφερθεί το περίπτερο που βρίσκεται σήμερα στο φανάρι της 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα από το σημείο Αναστάσεως 125-127 και 25ης Μαρτίου θα μεταφερθεί επί της Αναστάσεως στο 129 και 25ης Μαρτίου 2, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι αυτό μετά από εντολή που έστειλε στο Δήμο το τμήμα Τροχαίας Αγ. Παρασκευής το οποίο μετά από αυτοψία του, αποφάνθηκε ότι παρεμποδίζει την ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων ενώ καταλαμβάνει και μέρος της πρασιάς της ιδιοκτησίας που βρίσκεται όπισθεν.

Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου συμφώνησε με το σημείο που προτάθηκε από τη δημοτική Αρχή και θα αναλάβει και τα έξοδα μετατόπισης του.

Στη συζήτηση τέθηκε το θέμα της παραβατικότητας των περιπτεριούχων που πωλούν αλκοολούχα ποτά και τσιγάρα σε ανήλικους συστηματικά και χωρίς καμία αναστολή παρότι οφείλουν να γνωρίζουν ότι παρανομούν. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι και ο ίδιος γνωρίζει ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα, αλλά επεσήμανε ότι είναι θέμα της Αστυνομίας.

Όσο για την υπερμεγέθη επέκταση των περιπτέρων που επίσης έπεσε στη συζήτηση ο κ. Αποστολόπουλος διευκρίνισε ότι κάθε χρόνο η Δημοτική Αστυνομία επισκέπτεται τα περίπτερα για να μετρήσει τα τετραγωνικά που καταλαμβάνουν και για όσα πλέον των 8 τ.μ. που προβλέπονται από την άδεια, διαπιστώσουν, εισπράττονται από το Δήμο σκληρά πρόστιμα.

Στην ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για την κατάργηση των περιπτέρων στο σημείο Αναστάσεως 111 και στη συμβολή των οδών Υμηττού 85 και Μπότσαρη διότι δεν πληρούν τους όρους βαδισιμότητας των πεζών και της ασφάλειας διέλευσης οχημάτων.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.