Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Μας χαρίζουν 140.000 ευρώ για τα σχολεία και λέμε όχι;

on .

2 3DIMOTIKOXOL

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ αποφάσισε ο Δήμος Παπάγου Χολαργού να αποδεχθεί την επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών των 130.000 ευρώ για αγορά ενός μικρού μεγέθους εκσκαφέα για τα Κοιμητήρια, και ενός μεταφορικού μέσου στο οποίο προσαρμόζονται λεπίδα και αλατοδιανομέας για τις ημέρες με ακραία καιρικά φαινόμενα. Ένα θέμα που συζητήθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο αφού η ημερομηνία λήξης υποβολής της πρότασης είναι η 30η Απριλίου όπως αναφέρεται στην πρόσκληση.

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κ. Αποστολόπουλος, δεν ενέφερε αν προτίθεται να αξιοποιήσει εξίσου και τα 139.200 ευρώ που μας... χαρίζει στην κυριολεξία το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ) για "Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις".

Η σχολική κοινότητα του Δήμου έχει κάνει πολύ "φασαρία" τα τελευταία τέσσερα χρόνια διεκδικώντας τη βελτίωση των σχολικών υποδομών αλλά και της καθημερινότητας των μαθητών. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι ένα δώρο, σχεδόν, 140 χιλιάδων ευρώ θα κάλυπτε σημαντικές ανάγκες αν αναλογιστεί κανείς ότι το ποσό είναι λίγο μεγαλύτερο από τα χρήματα που ο Δήμος δίνει σε επισκευές και συντηρήσεις κάθε χρόνο.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης χρηματοδότησης είναι η 30η Μαϊου 2018. Ας ελπίσουμε ότι ακόμη υπάρχει χρόνος...