Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 04:27

Εθελοντές Δασοπυροσβέστες του Υμηττού πάλεψαν με τις φλόγες (video)


spayvideo

Σε video που βρίσκεται ήδη στα εργαστήρια της Πυροσβεστικής Υπηρείας καθώς αποτελεί σημαντική μαρτυρία για την εξέλιξη της φωτιάς στην Ανατολική Αττική με τις δραματικές επιπτώσεις που είχε στο Μάτι, πρωταγωνιστεί η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών της Καισαριανής αποτυπώνοντας την κατάσβεση ενός σκέλους του μετώπου της μεγάλης έκτασης πυρκαγιάς. O επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας Χολαργιώτης Βαγγέλης Στογιάννης και οι εθελοντές της έτρεξαν από την πρώτη στιγμή να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Καλλιτεχνούπολη.

Οι τραγικές στιγμές που καταγράφηκαν στο video που τράβηξε τηλεοπτικό συνεργείο του Zougla.gr, ανέβηκαν σήμερα στη σελίδα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού. Το video δείχνει το σημείο όπου στην αρχή έχουν στήσει ενέδρα ο Β.Στογιάννης και η ομάδα του και περιμένουν να περάσει η φωτιά. Στη συνέχεια αρχίζουν να την προσβάλουν και την ανακόπτουν μετά το πέρασμα των Canadair. Το εκπληκτικό είναι ότι η φωτιά έρχεται με τις φλόγες κολλημένες στο έδαφος σαν ποτάμι και παρόλο που η προσβολή γίνεται από το πρανές από 3-4 μέτρα απόσταση όπως περνάει (εξ επαφής), δεν παρατηρούνται παρά μόνο μία δυο φλόγες να σηκώνονται φευγαλέα.

Μπορεί η φωτιά να αντιμετωπίστηκε στο σημείο με τα λίγα διαθέσιμα οχήματα και να περιορίστηκε η καταστροφή στην Καλλιτεχνούπολη, όμως στην απέναντι πλαγιά αρχίζει να φαίνεται το πυκνό λοξό μαύρο μανιτάρι στο βάθος, που δείχνει τη φωτιά να εξελίσσεται παράλληλα και είναι η επαγωγική στήλη που κατέληξε στη χωρίς προηγούμενο καταστροφή στο Μάτι.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.