Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 20:00

7 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής σε Γυμνάσια και Λύκεια


ComputerLab

Με στόχο τη διεύρυνση της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας θα ενισχυθεί και θα αναβαθμιστεί η υλικοτεχνική δομή δημόσιων Γενικών και Επαγγελματικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τουλάχιστον 2.500 σπουδαστές θα έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε σύγχρονες τεχνολογίες.

Η Περιφέρεια μέσω της δράσης αυτή επιδιώκει να διευρυνθεί η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στα σχολεία, συνθήκη που είναι πλέον αναγκαία στη σημερινή εποχή. Παράλληλα, θα δημιουργήσιε ένα καινοτόμο και ελκυστικό σχολείο για τους μαθητές, που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.
Η ενίσχυση της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στα σχολεία, εκτός του ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της πρόωρης εγκατάλειψης που αποτελεί βασική κατευθυντήρια οδηγία της ΕΕ στην προγραμματική περίοδο 2014-2020, συμβάλει καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό της διδακτικής διαδικασίας, στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης αλλά και δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες και για την επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.