Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 21:01

13 ακίνητα του Χολαργού για... αξιοποίηση στο Υπερταμείο


tenniskleioys

Το γήπεδα τένις της Ναυαρίνου, τα τένις της Βεντούρη και Κλειούς, το Νεκροταφείο Χολαργού, ο χώρος πρασίνου Ανατολής και Ναυαρίνου, το οικόπεδο Αριστοτέλους 86-90 και σχεδόν άλλα 7 οικόπεδα "μπλεγμένα" μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου είναι η λίστα των ιδιοκτησιών του Δήμου και μη που μεταφέρθηκαν για αξιοποίηση στο Υπερταμείο. Αυτά ενημέρωσε ο Δήμαρχος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ίδια συζήτηση αποφασίστηκε να συμμετέχει στη νομική αντίδραση που θα έχουν συνολικά οι Δήμοι μέσω της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στα κεντρικά μέσα στο Υπερταμείο πέρασε και η ΚΤΥΠ Α.Ε. η εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα υπεύθυνη για την ανέγερση δημόσιων κτιρίων με κυρίαρχο κομμάτι έργου της την ανέγερση των σχολικών κτιριών. Μία περίεργη εξέλιξη που αφορά ιδιαίτερα την πόλη μας με κυριότερο θύμα αυτής το επι μακρόν ανεκμετάλλευτο πρώην σχολείο Νικολόπουλου επί της Κλειούς.

Η απόλυτη αδράνεια της Δημοτικής Αρχής Αποστολόπουλου, εδώ και 4,5 χρόνια στην κατεύθυνση της αξιοποίησης του παλιού σχολείου, θέτει σε κίνδυνο το οικόπεδο αφού παραμένει μέχρι και σήμερα ιδιοκτησιακά στην ΚΤΥΠ Α.Ε. Μία αδράνεια που καθήλωσε και τις κινήσεις που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση Ξύδη. Μία αδράνεια που τελικά προσδίδει στο συγκεκριμένο ακίνητο το προφίλ του αναξιοποίητου, εγκαταλειμένου, άνευ ενδιαφέροντος (!) ακινήτου, το προφίλ δηλαδή, εκείνο της δημόσιας περιουσίας που πρώτη από όλες θα... αξιοποιηθεί μέσω του Υπερταμείου!

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.