Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 02:26

Ενθουσιασμένα επέστρεψαν τα μέλη του ΚΑΠΗ από την Νότια Ιταλία


kapitalia

Γράφει η Μίρκα Μωραΐτη
Μέλος του ΔΣ του Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α
Υπεύθυνη της εκδρομής


Άλλη μια εκδρομή οργάνωσε το ΚΑΠΗ Παπάγου Χολαργού αυτή τη φορά στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Νότιο Ιταλία η Μεγάλη Ελλάδα και στη Σικελία.
Πενήντα τρία μέλη το ΚΑΠΗ μας πραγματοποίησαν οδοιπορικό αναζήτησης των νέων χωρών, όπως ονόμαζαν, τις αποικίες που ιδρύαν οι αρχαίοι Έλληνες.
Ολόκληρη η Νότιος Ιταλία, από την Απουλία και την Καλαβρία μέχρι και την Σικελία είναι κατάσπαρτη με Ελληνικά Αγάλματα, Ναούς και καλλιτεχνήματα υψηλής αισθητικής, που προς τιμή των Ιταλών, δεν έχουν διανοηθεί να οικειοποιηθούν ούτε ένα τοπωνύμιο ούτε ένα χωριό. Αντιθέτως, τα συντηρούν άψογα και τα έχουν εντάξει στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Ενθουσιασμένοι, από την γνωριμία των Αρχαιοελληνικών μνημείων όπως η Ταορμίνα (Ταυρομεντιο) η Καντάνια (Ναξος) και Συρακούσες ,την επίσκεψη στην νεφοσκέπαστη Αίτνα και την Βροχερή Μεσσήνη, οι εκδρομείς του Κ.Α.Π.Η μας κατέληξαν σε ένα από τα Ελληνόφωνα χωριά ,την Στερνατίνα .Εκεί τους υποδέχθηκε ο τοπικός Σύλλογος "η Χώρα" και ο Προέδρος Γιώργος Βικέντιος Φίλερι
Ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα. Τα παρέδωσε η μητέρα του Δήμαρχου μας Κα Ελένη Αποστολοπούλου που συμμετείχε ως μέλος του ΚΑΠΗ στην εκδρομή μας .Πλαισιωμένη από τα Μέλη του ΔΣ του ΔΟΚΜΕΠΑ κα Μίρκα Μωραΐτη και κ. Γιώργο Φιλόσοφο μετέφεραν μηνύματα Αγάπης και υποστήριξης από τον Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο και την Προέδρο του Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α Χρύσα Παρίση για το πολύτιμο έργο που επιτελούν για την διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Κατενθουσιασμένοι οι εκδρομείς του ΚΑΠΗ μας γύρισαν μετά από 6ημερο, 26-31/10/18, "Προσκύνημα" στις "Νέες Χώρες" των Ελλήνων.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.