Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 06:45

Σκουπίδια από αμίαντο στην αφετηρία του 418 στην Εθνική Άμυνα


amiantos

Από τις 12 Σεπτεμβρίου ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Νίκος Στάππας έχει ενημερώσει τη Δημοτική αρχή για την ύπαρξη σκουπιδιών και άλλων υλικών από αμιαντοτσιμέντο στο χώρο που βρίσκεται παραπλεύρως της νέας αφετηρίας της γραμμής λεωφορείων 418. Κι επειδή δύο μήνες μετά δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ ο ο Δήμαρχος ισχυρίζεται πάντα ότι "ο χώρος δεν είναι αρμοδιότητας μας", αφήνοντας τους δημότες να εκτίθενται σε τοξικά απορρίμματα και μάλιστα σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο όπως αυτό της Εθνικής Άμυνας, ο κ. Στάππας επανήλθε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο έγγραφο που διαβίβασε εκ νέου στο Δήμαρχο ο κ. Στάππας αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
"Λόγω της πιθανής τοξικότητας του υλικού εφιστούσα την προσοχή σας στο ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί το είδος των υλικών όπως προβλέπει ειδικός νόμος, πριν το προσωπικό του Δήμου ή άλλος ή ειδικό συνεργείο προχωρήσει σε απομάκρυνση των υλικών.
Επειδή δεν με ενημερώσατε για το θέμα, παρά μόνο τηλεφωνικά ότι ο χώρος δεν ανήκει στο δήμο και
επειδή ο χρόνος παρήρχετο και τα υλικά έμεναν εκτεθειμένα, έλαβα δείγμα από τα πλακάκια και το έστειλα
στο Πολυτεχνείο Κρήτης για ανάλυση (καθηγητής κ. Ευ. Γιδαράκος). Χθες έλαβα απάντηση ότι τα υλικά
πράγματι περιέχουν αμίαντο.
Επομένως
1. Παρακαλώ να προχωρήσετε επειγόντως στις σύμφωνες με το νόμο ενέργειες ώστε αρχικά να προφυλαχθούν και κατόπιν να απομακρυνθούν τα υλικά, ώστε να σταματήσουν να είναι κίνδυνος για την υγεία των διερχομένων, αυτών που σταθμεύουν εκεί και των εργαζομένων του δήμου κ.ά.
2. Να με ενημερώσετε εάν και πως έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό του Δήμου, ώστε να αναγνωρίζει τα
προβλήματα και τους ειδικούς χειρισμούς που απαιτούν τα αμιαντούχα υλικά, ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για αυτούς και τους πολίτες".

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.