Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 12:52

Πιθανότητα χιονόπτωσης ξανά σε Χολαργό και Παπάγου


alsosxolxioni

Η πρόγνωση του καιρού για τον Παπάγου και τον Χολαργό από τον Γεώργιο Παπακωστόπουλο

Και ενώ την νύχτα της περασμένης Δευτέρας οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης μας, έκλεισαν τα φώτα και κοιμήθηκαν, απογοητευμένοι από τις προγνώσεις και πεπεισμένοι πως το χιόνι δεν θα έρθει τελικά στην πόλη, ο χιονιάς, σαν να περίμενε να δώσει την απάντησή του όταν έχουν ακουστεί όλες οι βιαστικές κραυγές αγανάκτησης, έντυσε, με αποφασιστικό τρόπο, για τα καλά στα λευκά την πόλη, η οποία ξύπνησε σαν να έχει μεταφερθεί σε έναν παραμυθένιο τόπο.

Η χιονόπτωση, η οποία άρχισε λίγο μετά τις 9μμ, δυνάμωσε εντυπωσιακά στο διάστημα από τις 2μμ μέχρι τις 6μμ, περίπου, με αποτέλεσμα να "το στρώσει" αμέσως, όχι μόνο στα πάρκα, αλλά και στους δρόμους της περιοχής, με το ύψος χιονιού να ξεπερνάει σε κάποια σημεία τα 15cm.
Το χιόνι μπορεί να έλιωσε από τις εκδικητικές διαθέσεις του Νοτιά και του ηλίου, ο Χειμώνας όμως συνεχίζει καθημερινά να δίνει το "παρών", με εντυπωσιακό τρόπο και με την μία διαταραχή να διαδέχεται την άλλη, δίνοντας βροχές, καταιγίδες, ανέμους και συνεχείς εναλλαγές στο καιρικό σκηνικό της πόλης.

Νέα, πολύ αξιόλογη ατμοσφαιρική διαταραχή, θα διασχίσει την χώρα μας απόψε και αύριο και θα επηρεάσει την περιοχή του Παπάγου-Χολαργού, από την νύχτα, με ανεμόβροχο, ισχυρούς ανέμους και νέα πτώση της θερμοκρασίας, ενώ είναι πιθανό κατά την διάρκεια της ημέρας, νιφάδες να χορέψουν κατά διαστήματα στην πόλη. Στα λευκά, προβλέπεται να ντυθεί ο Υμηττός, κυρίως από τα 700μ και πάνω. Κατά την διάρκεια της νύχτας, της Τρίτης προς την Τετάρτη, μάλιστα, και ιδιαίτερα από την δύση του ηλίου μέχρι και νωρίς τα ξημερώματα, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί στην πόλη ολιγόωρη έξαρση με χιονόπτωση αξιόλογης έντασης η οποία εάν τελικά συμβεί, ενδεχομένως να "ασπρίσει" και πάλι, τον Χολαργό και, κυρίως, τα μεγάλα άλση του Παπάγου. Η φάση αυτή, δεν αναμένεται να είναι αξιόλογης διάρκειας και η πιθανότητα να σημειωθούν στην πόλη σημαντικά ύψη χιονιού, είναι μικρή!

Από την Τετάρτη, και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο καιρός αναμένεται να γίνει πιο ήπιος, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας. Το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα έρθει με τον καιρό να είναι "γλυκός" αλλά υγρός και, ενδεχομένως, κατά διαστήματα, βροχερός.

Καλή εβδομάδα!!!

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.