Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Μείον 700.000 ευρώ στα σχολεία Παπάγου και Χολαργού για '18-'19

on .

sxoleiapapc

Ορατά και δια γυμνού οφθαλμού είναι πλέον τα προβλήματα της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης και ελλιπούς συντήρησης των σχολικών κτιρίων του Παπάγου και του Χολαργού.

sxoleiaxol
Στη "βιτρίνα" του Δήμου, στο κέντρο του Χολαργού το 1ο Δημοτικό Σχολείο καταρρέει. Εμφανής η αποκόλληση από την οξείδωση των υλικών, αν και άγνωστο αν έχουν επηρεαστεί και τα φέροντα στοιχεία, το σίγουρο που μπορεί να πει ο καθένας και χωρίς να είναι ειδικός είναι ότι θέλει άμεση επισκευή και σε κάθε περίπτωση έλεγχο της αιτίας διάβρωσης.
Οι φωτογραφίες από γονέα αναγνώστη του myxolargos/mypapagos.gr που καθημερινά παίρνει τα παιδιά του με το άγχος του άγνωστου βαθμού επικινδυνότητας.

sxoleiaxolc
Έχουμε γράψει κι έχουμε ξαναγράψει τόσο για την ελλιπή συντήρηση των σχολείων, όσο και για την κακή ποιότητα των έργων που γίνονται σε αυτά με τη μέθοδο του "όσα βλέπει η πεθερά".
Έχουμε γράψει κι έχουμε ξαναγράψει για την υποχρηματοδότηση των επισκευών και συντηρήσεων που διογκώνουν έτσι τα προβλήματα στα σχολεία. Ως απόλυτη επιβεβαίωση όλων αυτών ήρθε η δραματική αποτύπωση των προβλημάτων των 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Παπάγου μέσα από το βίντεο που έφτιαξε ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού.

sxoleiapap
Ωστόσο ο Δήμαρχος Η. Αποστολόπουλος κωφεύει. Κι ενώ τόσο οι αριθμοί, τα νούμερα των προϋπολογισμών και των απολογισμών των έργων αλλά και οι φωτογραφίες τον διαψεύδουν η δημοτική αρχή συνεχίζει να λέει τα δικά της αναφερόμενη κάθε φορά μόνο στα χρήματα που υποσχέθηκε την 4ετία να δώσει κι όχι αυτά που τελικά έδωσε στα οποία θα πρέπει να υπολογίζεται πάντα ένα μείον 65%.

sxoleiapaph

675.000 ευρώ χάθηκαν μόνο την τελευταία διετία από τον προϋπολογισμό των επισκευών και συντηρήσεων για τα σχολεία. Το 1.000.000 ευρώ που περήφανα δηλώνει ότι "έδωσε" στα σχολεία ο Δήμαρχος για το 2018-2019 αυτό έμεινε μόνο στα χαρτιά τελικά ως μία εξαγγελία!
Με τις εκπτώσεις που άγγιξαν τα 66% και 69% στους διαγωνισμούς τα ποσά που θα δοθούν αγγίζουν μόλις τα 326.000 ευρώ κι αυτά θα μοιραστούν και στα Νηπιαγωγεία-Δημοτικά και στα Γυμνάσια-Λύκεια και το 2018 που πέρασε αλλά και για το καλοκαίρι του 2019 που έρχεται. Δηλαδή τελικά ανά έτος 70.000 ευρώ για τα Γυμνάσια-Λύκεια και 93.000 ευρώ για τα Νηπιαγωγεία-Δημοτικά. Αν υπολογίσετε ότι μέσα σε αυτά τα ποσά περόιπου 63.000 ευρώ είναι ο ΦΠΑ τότε μπορείτε να καταλάβετε τι έργο έγινε και θα γίνει.

sxoleiapapd
Όσο για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία το καλοκαίρι που μας πέρασε και με ποιες προτεραιότητες; Oι εικόνες του 1ου Δημοτικού Χολαργού και των 2ου-3ου Παπάγου διαψεύδουν κάθε άλλη δήλωση πλην... του απόλυτου μηδέν!

sxoleiapapi