Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 02:04

Ευνοϊκότερη τιμολόγηση για τους δημότες ζητά ο Δήμαρχος από την Polis Park


 


Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παπάγου Χολαργού σχετικά με τη διαμόρφωση πάρκινγκ στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Εθν. Άμυνα, τα δέντρα που κόπηκαν ήταν αυτά που δεν μπορούσαν να μεταφυτευθούν, ενώ κλαδεύτηκαν αυτά που στη συνέχεια του έργου θα μεταφυτευθούν. Παράλληλα, η Polis Park επεξεργάζεται την πρόταση διαμόρφωσης ενιαίου πάρκου στο πλαίσιο της έκτασης, ακόμα και πέρα των συμβατικών της υποχρεώσεων για την εκπλήρωση των όρων περιβαλλοντικού ισοζυγίου του έργου, που κατέθεσε ο Δήμαρχος με επιστολή του προς την εταιρεία.

Ο Δήμαρχος κ. Η. Αποστολόπουλος στην επιστολή του προς την Polis Park ζητά τη διαμόρφωση πάρκου αναψυχής εντός της έκτασης και ευνοϊκότερη τιμολογιακή πολιτική προς τους κατοίκους του Δήμου αναλύοντας την βεβαρημένη κατάσταση της συγκεκριμένης περιοχής με τις συγκεντρωμένες υπερτοπικές χρήσεις.

Διαβάστε oλόκληρο το κείμενο της επιστολής που ακολουθεί:

Χολαργός: 5.2.2020

ΠΡΟΣ: κ. Λέανδρο Σλάβη, Διευθύνοντα Σύμβουλο Polis Park A.E.
κ. Νικόλαο Κουρέτα, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

ΘΕΜΑ : Χώρος Στάθμευσης σταθμού Μετρό «Εθνική Άμυνα».


Κύριε Σλάβη,
Σε συνέχεια της σύμβασης μεταξύ της εταιρείας σας και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σχετικά με την λειτουργία του χώρου στάθμευσης πλησίον του σταθμού Μετρό «Εθνική Άμυνα», παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε για τα κάτωθι:
1. Αν έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη διαμόρφωσης της συγκεκριμένης έκτασης.
2. Πότε προτίθεστε να ξεκινήσετε τις εργασίες διαμόρφωσης.
3. Πόσο θα διαρκέσουν οι εργασίες, και για πόσο διάστημα οι πολίτες θα στερούνται των θέσεων στάθμευσης που μέχρι σήμερα υφίστανται.
4. Ποιοι είναι οι όροι περιβαλλοντικού ισοζυγίου που προβλέπονται από τη λειτουργία του χώρου στάθμευσης.

Επίσης, παρακαλούμε όπως άμεσα μας ενημερώσετε για την τιμολογιακή πολιτική που προτίθεστε να εφαρμόσετε. Όπως γνωρίζετε, ο σταθμός «Εθνική Άμυνα» είναι πολυσύχναστος και επιπλέον η περιοχή επιβαρύνεται λόγω της λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι οφείλετε να εφαρμόσετε μια προσιτή χρέωση, ώστε οι χρήστες του ΜΕΤΡΟ αλλά και οι επισκέπτες των παραπάνω υπηρεσιών να χρησιμοποιούν το χώρο στάθμευσης και να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η περιοχή του Παπάγου.

Επιπλέον, θα θέλαμε να εξετάσετε την εφαρμογή ειδικής τιμολογιακής πολιτικής για τους κατοίκους του Δήμου μας καθώς και το ενδεχόμενο παροχής μόνιμων θέσεων στάθμευσης με προσιτό τιμολόγιο σε κατοίκους της περιοχής.
Επίσης, λόγω της ιδιαίτερης επιβάρυνσης της περιοχής, σας καλούμε να εξετάσετε τη δημιουργία εντός της έκτασης ενός πάρκου αναψυχής – περιπάτου με φύτευση δέντρων και φυτών με βάση τις προδιαγραφές που θέτει ο Κανονισμός Διαχείρισης Αστικού Πρασίνου του Δήμου μας. Για την εκπλήρωση των όρων του περιβαλλοντικού ισοζυγίου που ο νόμος θέτει, σας καλούμε αντί της φύτευσης μεμονωμένων δέντρων και φυτών περιμετρικά της έκτασης με στόχο να εκπληρώσετε τυπικά και μόνο τους παραπάνω όρους, να εξετάσουμε, σε συνεργασία, τη δημιουργία του ως άνω πάρκου, ακόμα κι αν χρειαστεί να υπερβούμε το ποσοστό «πρασίνου» επί της έκτασης.
Στόχος του Δήμου μας είναι η διευθέτηση και ορθή λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου στάθμευσης, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρείται παραβατική συμπεριφορά (διαρρήξεις αυτοκινήτων), ενώ συχνά μετατρεπόταν και σε χώρο απόθεσης σκουπιδιών κάθε είδους, λόγω της ασυνείδητης πρακτικής των οδηγών να αδειάζουν τα σκουπίδια των αυτοκινήτων τους και να αφήνουν ότι θεωρούσαν περιττό εκεί (επανειλημμένως είχαμε οχλήσει σχετικά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.).
‘Όμως, σε κάθε περίπτωση, δεν θα ανεχτούμε την επιβάρυνση των γειτονιών της περιοχής από οχήματα – κατά κύριο λόγο επισκεπτών - που σταθμεύουν με σκοπό να χρησιμοποιήσουν το ΜΕΤΡΟ, και γι’ αυτό το λόγο θεωρούμε εξαιρετικά κρίσιμο παράγοντα για την ορθή λειτουργία του χώρου στάθμευσης την προσιτή από μέρους σας τιμολόγηση των υπηρεσιών που παρέχετε, αλλά και την μεταξύ μας συνεργασία για την επέκταση της δημόσιας και δημοτικής συγκοινωνίας αλλά και την προώθηση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης από και προς το σταθμό «Εθνική Άμυνα».

Ο Δήμαρχος
Ηλίας Αποστολόπουλος


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.