Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 00:05

Ούτε για δείγμα, μάσκα στα φαρμακεία του Χολαργού!


Πανικός και έντονη ανησυχία και στη χώρα μας από την εξέλιξη της μετάδοσης του κορωναϊου. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το myxolargos/mypapagos.gr δεν υπάρχει ούτε μία διαθέσιμη μάσκα στα φαρμακεία του Χολαργού! Ενώ έχουν ήδη καταγραφεί περιστατικά αισχροκέρδειας αφού από 0,35 του ευρώ έχει στοιχίσει σε κάποιους που έψαχναν απεγνωσμένα να αγοράσουν μία ακόμη και 6 ευρώ!

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου εμφανίζουν οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού με πυρετό, βήχα, δύσπνοια και δυσκολία στην αναπνοή. Με βάση την υπάρχουσα κλινική εμπειρία, η λοίμωξη από τον νέο κορωναϊό εμφανίζεται ως πνευμονία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχει οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια και θάνατο.

Τι είναι ο κορωναϊός
Ο νέος κορωναϊός (εμφανίζεται στο μικροσκόπιο σαν να έχει κορώνα, εξ ου και το όνομά του) είναι ένα νέο στέλεχος της οικογένειας των κορωναϊών (στις οποίες ανήκει και ο SARS), που δεν είχε προηγουμένως αναγνωριστεί ως παθογόνο για τον άνθρωπο. Προς το παρόν, δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο ή ειδική θεραπεία για τον συγκεκριμένο ιό. Η θεραπεία στοχεύει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.
Τα μέτρα πρόληψης είναι η υγιεινή των χεριών (συχνό πλύσιμο, αποφυγή επαφής με μολυσμένες επιφάνειες) και η υγιεινή του αναπνευστικού (κάλυψη του στόματος κατά το φτάρνισμα).

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.