Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 20:31

Με ή χωρίς τους μαθητές τα έργα στο 1ο Λύκειο Χολαργού;


 

 

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος ότι τα έργα στο 1ο Λύκειο Χολαργού ξεκινούν άμεσα και θα γίνουν παράλληλα με τη λειτουργία του σχολείου απομονώνοντας κάθε φορά ένα κτίριο. Οι εργασίες δηλαδή, θα ξεκινήσουν από το νεότερο κτίριο. Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στην παλαιότερη πτέρυγα με την κεραμοσκεπή. Ανάμεσα στα δύο κτίρια, θα σηκωθεί λαμαρίνα κυματιστή ύψους 2,30μ., η οποία θα χωρίζει και το προαύλιο περικλείοντας επιφάνεια ικανή για τα οικοδομικά υλικά. Για τους μαθητές θα παραχωρηθεί μόνο η μία είσοδος-έξοδος κάθε φορά, στην πρώτη φάση του έργου αυτή της Β. Μελά, ενώ η είσοδος της Καραϊσκάκη θα χρησιμοποιείται μόνο από όσους θα έχουν την άδεια εισόδου στο εργοτάξιο και θα σφραγίζεται τις ώρες που δε θα λειτουργεί αυτό.

Ωστόσο, μεγάλη είναι η αντίδραση από τους γονείς του σχολείου που αφενός διαφωνούν στην άμεση εκκίνηση των έργων, αφού τα παιδιά βρίσκονται στην τελική φάση της προετοιμασίας τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, και αφετέρου θεωρούν ότι το περιβάλλον δεν θα είναι ασφαλές για τα παιδιά τους.

Στις συναντήσεις Δήμου, Τεχνικής Υπηρεσίας, Εργολάβου, Γονέων και Διεύθυνσης του σχολείου που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι γονείς πρότειναν την έναρξη των εργασιών το καλοκαίρι και στο μεσοδιάστημα να εξεταστούν όλα τα πιθανά σενάρια μετεγκατάστασης του σχολείου. Στις προτάσεις των γονέων αναφέρθηκε και η μεταφορά του Λυκείου για μία σχολική χρονιά στο ιδιωτικό σχολείο που πρόκειται να μισθώσει ο Δήμος το γνωστό ως "Πολωνικό". Πρόταση όμως, που ο Δήμαρχος απέρριψε κατηγορηματικά στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέροντας ότι "πάει ένας άνθρωπος να ανατρέψει τα πάντα στο Δήμο. Λες κι εμείς δεν έχουμε σχέδιο..."

Η μόνη εναλλακτική λύση που φάνηκε να διατυπώνει η δημοτική αρχή, που προφανώς δεν περίμενε τις αντιδράσεις, είναι η συστέγαση του Λυκείου στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού με την εφαρμογή της πρωινής-απογευματινής βάρδιας, πρόταση που απορρίπτουν οι γονείς και των δύο σχολείων και που είχε απορρίψει και στο παρελθόν ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Κι έτσι, ενώ ο εργολάβος αναμένει να μπει μέσα, οι συζητήσεις συνεχίζονται με σχολικά συμβούλια, έκτακτες γενικές συνελεύσεις, ενημερώσεις στο Γυμνάσιο, για την εκτόνωση περισσότερο παρά για την ανεύρεση λύσης, αφού όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο "οι εργολάβοι που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ξέρανε ότι θα γίνει με παράλληλη λειτουργία του σχολείου το έργο".

Μια απόφαση δηλαδή από παλιά ειλημμένη από το Δήμαρχο, για την οποία όμως όπως δήλωσε και η κα Σμυρλή, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, δεν την είχε συζητήσει με τη σχολική κοινότητα, και από ότι φαίνεται δεν ανέμενε να υπάρξουν και αντιδράσεις.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.