Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 17:28

Έκτακτα μέτρα στήριξης των δημοτών Παπάγου Χολαργού σε ανακοίνωση από τις "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ"


Aνακοίνωση με μία σειρά μέτρων που μπορεί να αναλάβει ο Δήμος Παπάγου Χολαργού προκειμένου να στηρίξει τον τοπικό πληθυσμό σε αυτή τη νέα περίοδο κρίσης που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορονοϊού,  έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα σήμερα η Δημοτική Παράταξη "8Προτάσεις για μία Βιώσιμη Πόλη". Απαλλαγή οικογενειών από τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών για το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά. Απαλλαγή δημοτικών φόρων στις επιχειρήσεις που υποχρεώθηκαν σε κλείσιμο. 24ωρη τηλεφωνική γραμμή με ειδικούς επιστήμονες. Μετατροπή των Δημοτικών Ιατρείων σε Πολυδύναμα Ιατρικά Κέντρα σε περίπτωση κορεσμού των Νοσοκομείων και μία ακόμη σειρά προτάσεων για μέτρα που μπορεί να λάβει η Δημοτική Αρχή περιλαμβάνονται στο κείμενο της ανακοίνωσης.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:

Άμεσα μέτρα για τις επιπτώσεις λόγω κορονοϊού πρέπει να λάβει ο Δήμος Παπάγου Χολαργού

Άμεσα μέτρα για τις επιπτώσεις λόγω κορονοϊού πρέπει να λάβει ο δήμος μας και να μην περιμένει τελευταία στιγμή και κατόπιν εγκυκλίων και νόμων να λάβει μέτρα για την προστασία των συνδημοτών μας:

Πρέπει να λάβει υπόψη την τοπική ιδιαιτερότητά μας του γηρασμένου πληθυσμού και το γεγονός ότι χιλιάδες ηλικιωμένοι είναι αυτή την στιγμή κλεισμένοι, όπως οφείλουν στα σπίτια τους, ανήμποροι και απομονωμένοι.

Πρέπει να δημιουργήσει άμεσα ειδικό μηχανισμό για την εξυπηρέτησή τους, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι ηλικιωμένοι συνδημότες μας διαθέτουν τα απαραίτητα φάρμακα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που θα χρειαστούν καθ' όλη την διάρκεια της καραντίνας και να τους διευκολύνει έτσι ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να συνωστίζονται στα super markets.
Το ίδιο πρέπει να πράξει για κάθε άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Να ανακοινώσει άμεσα ειδικό τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας, για κάθε είδους ανάγκη των συνδημοτών μας που σχετίζεται με τον κορονοϊό.
Πρέπει να παρέχει 24ωρη τηλεφωνική συμβουλευτική υπηρεσία.
Πρέπει να παράσχει εδικά μικρά αυτοκίνητα του στόλου του, σε όσους έχουν ανάγκη, αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν μόνοι τους και να αναλάβει να διανέμει με αυτά κάθε είδους αναγκαία προμήθεια.

Πρέπει να αποτρέψει τον συνωστισμό των οφελούμενων από τις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και να προβλέψει κατ΄οίκον διανομή.

Πρέπει ταυτόχρονα να δραστηριοποιήσει με ειδικό προσωπικό άμεσης ανάγκης τα Δημοτικά Ιατρεία, ώστε να αποτρέψει τον συνωστισμό των συνδημοτών μας στους ακατάλληλους και επικίνδυνους για την εποχή χώρους των νοσοκομείων.

Πρέπει να τα προετοιμάσει κατάλληλα και με ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίπτωση ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας. Να προμηθευτεί ή να συμβληθεί με εργαστήρια για το τεστ του κορονοϊού.

Πρέπει να επισπεύσει άμεσα με κατεπείγουσες διαδικασίες την μετατροπή των Δημοτικών Ιατρείων σε Κέντρο Πρωτοβάθμιας Υγείας Αστικού Τύπου.

Πρέπει άμεσα και με επείγουσες διαδικασίες να διαμορφώσει το κτίριο των Δημοτικών ιατρείων της Αγαμέμνονος σε όλους τους ορόφους, έτσι ώστε αυτό να μπορεί να δεχθεί ασθενείς κορονοϊού σε καραντίνα σε περίπτωση που κορεσθεί η δυναμικότητα των νοσοκομείων. Ο όποιος εξοπλισμός αγοραστεί θα μπορεί να αξιοποιηθεί στη συνέχεια στα νέα ιατρεία του Παπάγου, μετά την κρίση.

Πρέπει να παρέχει 24ωρη ιατρική υποστήριξη.

Με επείγουσες διαδικασίες πρέπει να αναπτύξει στα Δημοτικά Ιατρεία τεχνολογίες τηλεϊατρικής.

Πρέπει να συστήσει Τοπικό Ιατρικό Συμβούλιο έτσι ώστε να προβλέπει και να δημιουργεί τον απαραίτητο μηχανισμό, πριν από την διόγκωση κάθε φαινομένου.

Πρέπει να προμηθευτεί από τα τοπικά Φαρμακεία αντισηπτικό υλικό και κάθε άλλο υλικό (μάσκες κλπ) που μπορεί να λείψει από τους συνδημότες μας, έτσι ώστε να μπορέσει να τους καλύψει σε περίπτωση υπερδιόγκωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πρέπει να ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο με τρόφιμα για κάθε συνδημότη μας που έχει ανάγκη προμήθειας.

Πρέπει να ενισχύσει το Κοινωνικό Φαρμακείο με κάθε είδους φάρμακο και ιατρικο υλικό για όλους τους συνδημότες που θα το έχουν ανάκγη.

Πρέπει να καταστρώσει άμεσα σχέδιο Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση επιδημιών.

Πρέπει να διακόψει τη λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Πρέπει να ενεργοποιήσει την Δημοτική Αστυνομία, έτσι ώστε να ελέγχει συστηματικά τους δημτοικές εγκαταστάσεις που όπως προβλέπονται πια από το νόμο, να είναι πραγματικά κλειστοί. Καθώς και να κλειδώσει τις παιδικές χαρές, τα υπαίθρια γυμναστήρια και κάθε χώρο συνάθροισης.

Πρέπει να ελέγξει ότι όλα τα super markets, και όλες οι αναγκαία ανοιχτές επιχειρήσεις, τηρούν όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κοινού και να ενημερώνει τους δημότες ανάλογα.

Πρέπει να απαλλάξει τους γονείς από τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών τους μήνες που αυτοί θα παραμείνουν κλειστοί καθώς πολλοί από τους γονείς, είτε έχουν απώλεια εισοδημάτων, είτε είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν κατ’ οίκον φύλαξη των παιδιών τους.

Πρέπει να απαλλάξει από κάθε είδους δημοτικού φόρου και τελών όλες τις τοπικές επιχειρήσεις που υποχρεώθηκαν σε αναστολή λειτουργίας.

Πρέπει να ανακοινώσει την αναστολή κάθε είδους πληρωμής και ληξιπρόθεσμης οφειλής καθώς και την καταβολή των τελών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και των λοιπών παρόχων.

Πρέπει να αναπτύξει, να διαμορφώσει και να ανακοινώσει τις υπηρεσίες που μπορούν να έχουν οι δημότες ηλεκτρονικά μόνο για επείγουσες περιπτώσεις και να αναστείλει τη λειτουγρία των ΚΕΠ και των υπηρεσιών Δημοτολογίων, όπου δηλαδή υπάρχει πιθανότητα συνάθροισης κοινού.

Πρέπει να ακολουθήσει τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες Πράσινων οικολογικών υλικών (Ευρωπαϊκό Οικολογικό Σήμα) για τους ψεκασμούς και τις απολυμάνσεις που πρέπει να εκτελεί περιοδικά και συστηματικά σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Με την ευκαιρία θυμίζουμε την πρόταση που καταθέτουμε εδώ και πέντε χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο σε κάθε προϋπολογισμό για την αναγκαιότητα μελέτης Κοινωνικών Αναγκών για όλον τον πληθυσμό του Δήμου μας, καθώς και την μετατροπή των ΚΑΠΗ σε Οργανισμό Υποστήριξης της Τρίτης Ηλικίας για όλους τους ηλικιωμένους του δήμου μας και όχι μόνο για τα λιγοστά μέλη του.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει και μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη του τοπικού πληθυσμού σε περιόδους έκτακτης ανάγκης γιατί πέρα από την ατομική ευθύνη του καθενός επό εμάς, υπάρχει και η τοπική ευθύνη.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.