Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 05:03

"Απαγορεύθηκε" ο διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού

Μέσω email και χωρίς δημοσιότητα κλήθηκαν για δεύτερη φορά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ψηφίσουν τα θέματα που έφερε η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 10/4. Κι ενώ τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχουν εδώ και αρκετές μέρες δημιουργήσει ψηφιακούς χώρους ώστε να εξασφαλίζεται τόσο ο διάλογος, όσο και η συμμετοχή των δημοτών χωρίς όμως τη φυσική παρουσία, όπως επιτάσσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο Δήμαρχος παρότι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ επέλεξε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει και η δεύτερη συνεδρίαση "δια περιφοράς". Και με θέματα όπως κοπές δέντρων (!), το κυλικείο στο Άλσος του Χολαργού, οι ελαφρύνσεις για τους τοπικούς επιχειρηματίες, ο Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Ισότητας των φύλων.

Για να έρθουν δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου να αποδείξουν πόσο "αστεία" είναι η όλη διαδικασία που μία μέρα πριν την τυπική έναρξη της διαδικασίας έστειλαν τις ψήφους τους, αδιαφορώντας στην πράξη για τις όποιες θέσεις των μελών της αντιπολίτευσης και σίγουροι ότι η πλειοψηφία είναι αυτή που ορίζει τα πράγματα.

Έτσι, σχεδόν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, εκτός της παράταξης Τίγκα, απείχαν από τη διαδικασία διαμαρτυρόμενοι σχετικά.

Οι Δημοτικές Σύμβουλοι Μ. Σιώτου και Ν. Χαμηλοθώρη εξέδωσαν και ανακοίνωση για τη μη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί.

"Οι δημοτικές σύμβουλοι Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη ενημερώνουμε την κοινωνία του Παπάγου και του Χολαργού ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απέχουμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Απριλίου 2020.

Προειδοποιήσαμε εγκαίρως και δημοσίως τον Δήμαρχο κ. Αποστολόπουλο να μην εκμεταλλεύεται τις ειδικές διατάξεις λόγω κορονοϊού προκειμένου να περάσει αποφάσεις εν κρυπτώ και χωρίς δημόσιο διάλογο. Πόσο μάλλον όταν αυτές οι αποφάσεις αφορούν σε κοπή δέντρων, που ουδεμία σχέση έχουν με κατεπείγουσες δράσεις του δήμου αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ανάλογη ήταν και η απόφαση της μετακίνησης των παιδιών του 3ου Νηπιαγωγείου Χολαργού στο Πολωνικό Σχολείο. Με κλειστά τα σχολεία, ουδεμία σχέση είχε η εν κρυπτώ αυτή απόφαση με την εξάπλωση του κορονοϊού, πολύ δε περισσότερο όταν μετά από έξι χρόνια αδράνειας της δημοτικής αρχής, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επείγουσα.

Τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, εδώ και αρκετό καιρό έχουν δημιουργήσει ειδικές πλατφόρμες για τη δημόσια τηλεδιάσκεψη των δημοτικών συμβουλίων. Η δημοτική αρχή του Δήμου Παπάγου Χολαργού τις αγνόησε επιδεικτικά και κάνει χρήση άλλων ειδικών διατάξεων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για να μη συζητηθούν και να μην κατατεθούν οι απόψεις της αντιπολίτευσης.

Τόσο είναι στημένες οι νέες διαδικασίες και προειλημμένες οι αποφάσεις, που ορισμένοι αφελείς δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου, ψήφισαν πριν την έναρξη της διαδικασίας και πριν ενημερωθούν για τις τυχόν απόψεις της αντιπολίτευσης!

Έχουμε τονίσει ότι αυτές τις δύσκολες ημέρες, όπου η κοινωνία μας δοκιμάζεται και αγωνιά, οι δημόσιες παρεμβάσεις μας θα περιοριστούν στις προτάσεις μας για την άμβλυνση των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε την καιροσκοπική κατηφόρα, απαξίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τις απόψεις μας επί των θεμάτων της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα τις δημοσιοποιήσουμε όταν ξεφύγουμε από την καταιγίδα και η κοινωνία μας βγει και πάλι στον ήλιο.

Οι Δημοτικές Σύμβουλοι Παπάγου Χολαργού
Μαρία Σιώτου, Νατάσσα Χαμηλοθώρη"

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.