Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 21:31

"Κερδισμένο" από την... πανδημία θα βγει το 1ο Λύκειο Χολαργού


Προχωρούν τα έργα στο 1ο Λύκειο Χολαργού και όπως φαίνεται θα είναι από τους... "κερδισμένους" του κλεισίματος των σχολείων. Τα έργα έχουν ξεκινήσει σχεδόν ένα μήνα τώρα και τις τελευταίες μέρες έχουν επεκταθεί εκτός από τη νεότερη πτέρυγα όπως είχε προβλεφθεί, και στη στέγη του παλαιότερου κτιρίου με την αφαίρεση των κεραμιδιών.

Τα παιδιά όπως όλα δείχνουν δε θα επιστρέψουν στα σχολεία για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς (πληροφορία που μπορεί να έχει ο Δήμαρχος λόγω της στενής σχέσης του με την Υπουργό Παιδείας κι εξηγεί ίσως την επέκταση των εργασιών) γεγονός που αποτελεί χρυσή ευκαιρία για την επίσπευση των εργασιών, αλλά εξασφαλίζει και τα παιδιά, αφού οι αντιδράσεις που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα ακόμη και από τους ίδιους τους μαθητές του σχολείου στο ενδεχόμενο των παράλληλων εργασιών και μαθημάτων, ήταν πολύ έντονες.

Το μόνο θέμα που ανακύπτει άμεσα, είναι αν θα χρησιμοποιηθεί ως εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες, θέμα όμως που λύνεται εύκολα με τη φιλοξενία σε άλλο σχολείο της πόλης.

Όσο για τον αγιασμό του Σεπτεμβρίου και το σε ποιο στάδιο θα είναι το έργο για να δεχθεί με ασφάλεια τα παιδιά, είναι μάλλον το λιγότερο τώρα. Προτεραιότητα έχει το πως θα είναι τα ίδια τα παιδιά μετά από όλη αυτή τη δοκιμασία των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας...  

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.