Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 09:33

Απάντησε το Γραφείο Τύπου του Δήμου για τον τεχνολογικό εξοπλισμό των σχολείων

Απάντηση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Παπάγου Χολαργού με αφορμή την ανακοίνωση των 8ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ που έκανε λόγο για κωλυσιεργία της δημοτικής αρχής στο θέμα της προμήθειας μαθητών με τεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να παρακολουθούν ισότιμα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 

"Απάντηση στην ανακοίνωση των «8 Προτάσεων για μια βιώσιμη πόλη» σχετικά με τον τεχνολογικό εξοπλισμό των σχολείων

Σε απάντηση της ανακοίνωσης των «8 Προτάσεων για μια βιώσιμη πόλη», προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς ενημέρωση της σχολικής κοινότητας, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι.
Σχετικά με το θέμα της κάλυψης των μαθητών με τεχνολογικό εξοπλισμό, από τις αρχές Απριλίου έχουν ήδη παραδοθεί από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού εννέα (9) ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε μαθητές δημοτικών σχολείων, που αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα, ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα διευθυντών από τα 2ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου και από τα 1ο, 2ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού.
Όσον αφορά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τα αιτήματα των διευθυντών, ζητήθηκαν 25 tablets, θέμα το οποίο είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 27/4.
Ψευδώς αναφέρεται στην ανακοίνωση των «8 Προτάσεων» ότι η Πρόεδρος δεν έστειλε εισήγηση, υπονοώντας ότι απέσυρε το θέμα για δικούς της λόγους.
Η εισήγηση για την αγορά των tablets στάλθηκε σε όλα τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής, συνοδευόμενη από τα αιτήματα των διευθυντών και από σχετικές προσφορές. Η απόσυρση του συγκεκριμένου θέματος έγινε κατόπιν αιτήματος διευθυντών την Κυριακή το βράδυ 26/4, με την αιτιολογία ότι άλλαξαν γνώμη για το είδος του εξοπλισμού που επιθυμούσαν, καθώς και της ενημέρωσης που είχαμε από το Υπουργείο Παιδείας ότι θα παραδοθεί εξοπλισμός στα σχολεία μας. Και όντως, την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Απριλίου, παραδόθηκαν στα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου μας είκοσι οκτώ (28) tablets, ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών κάθε σχολείου και συγκεκριμένα:
• Έξι (6) στο Γυμνάσιο Παπάγου
• Έξι (6) στο Λύκειο Παπάγου
• Πέντε (5) στο 1Ο Γυμνάσιο Χολαργού
• Τέσσερα (4) στο 2Ο Γυμνάσιο Χολαργού
• Τέσσερα (4) στο 1Ο Λύκειο Χολαργού
• Τρία (3) στο 2Ο Λύκειο Χολαργού

Όσον αφορά στην αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αναμένεται να παραδοθούν άμεσα δέκα οκτώ (18) tablets από το Υπουργείο Παιδείας. Όπως σας αναφέρουμε ήδη έχουμε καλύψει τα αρχικά αιτήματα των διευθυντών και αν προκύψει ανάγκη για αγορά επιπλέον εξοπλισμού, εφόσον η διαχείριση των ποσών λειτουργικών δαπανών διενεργείται από τους οικείους διευθυντές των σχολικών μονάδων, μπορούν να προμηθευτούν τις αναγκαίες συσκευές.
Επίσης, υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά πως ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, έχει ενισχύσει όλα τα σχολεία με νέο τεχνολογικό εξοπλισμό, προμήθεια κόστους 256.461,76 ευρώ.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η δημοτική αρχή Παπάγου – Χολαργού, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή της πανδημίας σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων, όπως άλλωστε κάνει από την αρχή της θητείας της.
Κατώτεροι λοιπόν των περιστάσεων αποδεικνύονται όσοι όλο αυτό τοι χρονικό διάστημα που βιώνουμε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση, σε μια εποχή που η δημοτική αρχή και οι δημοτικές παρατάξεις βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργάζονται για το κοινό καλό, ψάχνουν τρόπους για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, που δυστυχώς για αυτούς δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πολιτών.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.