Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 04:12

Από τον Άννα στον Καϊάφα η τύχη των μαθητών των 1ου Λυκείου και 1ου Γυμνασίου Χολαργού


Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών του 1ου Λυκείου Χολαργού στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, διότι τελικά όλοι κατανοούν ότι κάτι τέτοιο είναι και δυσλειτουργικό και επικίνδυνο! Το έχει επισημάνει κατηγορηματικά με έγγραφα του ο ίδιος ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Χολαργού. Έχουν εκφράσει την ανησυχία τους οι γονείς και των δύο σχολικών κοινοτήτων και τώρα τόσο ο Διευθυντής Β' Αθήνας όσο και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης αρνούνται ουσιαστικά να αναλάβουν την ευθύνη. Μία ευθύνη που ακόμη πιο δύσκολα μπορεί να αναλάβει κάποιος εν μέσω πανδημίας, που δημιουργούνται επιπλέον κίνδυνοι με την υπεσυσσώρευση των μαθητών σε ένα μόνο κτίριο. 

Νέα εξέλιξη

Με έγγραφο του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κόσυβας δηλώνει απερίφραστα ότι δεν έχει καμία ευθύνη και αρμοδιότητα να αποφασίσει τελικά αυτός για τη μεταφορά μαθητών του 1ου Λυκείου Χολαργού, αναφέροντας χαρακτηριστικά "τα θέματα ασφάλειας και κανονικότητας της λειτουργίας των σχολείων, αποτελούν αρμοδιότητα των ίδιων σχολικών μονάδων και της Διεύθυνσης, η οποία τις εποπτεύει και όχι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής".

Λίγες μέρες πριν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Β' Αθήνας κ. Ψαχούλας με έγγραφο του αντί να αποφασίσει, έστειλε εισήγηση προς τον Περιφερειακό για τη μεταφορά των Α' και Β' Τάξεων του 1ου Λυκείου στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού και την παραμονή της Γ' τάξης μέσα στο εργοτάξιο. Τονίζοντας ότι για όλα αυτά και την απρόσκοπτη λειτουργία του Λυκείου εγγυάται η Δημοτική Αρχή Παπάγου Χολαργού, αφού άλλωστε σύμφωνα με το Νόμο ο δήμος είναι υπεύθυνος για τις σχολικές κτιριακές υποδομές.

Μπαλάκι τα παιδιά του 1ου Λυκείου Χολαργού με λίγα λόγια, αποτέλεσμα της αδράνειας σχεδιασμού από πλευράς Δημοτικής Αρχής για το μεγάλο έργο του σχολείου που ήταν γνωστό και αναμενόμενο από το 2015. Ακόμα και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο αντί να δοκιμάσει έστω να δώσει λύσεις η δημοτική αρχή προσπάθησε να πολιτικοποιήσει το θέμα, λέγοντας ότι οι γονείς που αντιδρούν και ανησυχούν είναι ελάχιστοι και υποκινούμενοι από συγκεκριμένες παρατάξεις.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.