Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 11:39

Τμήματα 27 παιδιών στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού εν μέσω κορονοϊού


 

Και ενώ η Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια να πείσει ότι ο μέσος όρος των 18-22 παιδιών ανά τμήμα αποτελεί και γενικό κανόνα, μόλις στη γειτονιά μας εδώ στο Χολαργό τα τμήματα που σχηματίζονται στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού ανεβαίνουν εν μέσω κορονοϊού και κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας στα 27 παιδιά.

Σε μία απαράδεκτη απόφαση οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας κ. Ψαχούλας μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ο λόγος για το θρίλερ που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες όταν η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου αποφάσισε με καθυστέρηση και παλινωδίες, να μεταφέρει τους περισσότερους μαθητές του 1ου Λυκείου Χολαργού μέσα στο 1ο Γυμνάσιο, λόγω των έργων που έχει ξεκινήσει στο πρώτο. Να μεταφέρει, δηλαδή σχεδόν, 180 μαθητές μέσα στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, το οποίο ήδη φιλοξενεί 300 παιδιά, και όλα αυτά εν μέσω covid19! Και για να μπορέσουν να βρεθούν οι χώροι, συνωστίζονται οι μαθητές της Α' τάξης του Γυμνασίου σε τμήματα των 27… αλλά όλα είναι μια χαρά (;) αφού θα φορούν τις μάσκες τους!

Και όλα αυτά χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη αυτών που καλούνται να διαχειριστούν την κατάσταση: του ίδιου του διευθυντή και των εκπαιδευτικών του σχολείου που έχουν καταθέσει σε όλους τους τόνους, με όλους τους τρόπους, ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί κανένας υγειονομικός ή παιδαγωγικός όρος με ένα τέτοιο σχήμα.

Χωρίς να ακούν ούτε το Σύλλογο Γονέων του 1ου Λυκείου Χολαργού που δε θέλει ούτε ένα παιδί να παραμείνει μέσα στα έργα και ζητά μία λύση βιώσιμη και αξιοπρεπή. Χωρίς να ακούν το Σύλλογο Γονέων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου που αποδέχονται τη φιλοξενία μόνο μίας τάξης και ειδικότερα της Α' τάξης του Λυκείου. Χωρίς να ακούν την Ένωση Συλλόγων Γονέων που κάνει λόγο για λύση μη αποδεκτή, αφού δεν τηρούνται οι όροι ασφάλειας για τους μαθητές και ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Αποστολόπουλος και Ψαχούλας, Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού και Υπουργείο Παιδείας προκρίνουν την απρόσκοπτη εργασία του εργολάβου από την απρόσκοπτη λειτουργία ενός σχολείου (1ο Λύκειο Χολαργού). Αφήνουν από τη μία υποψήφιους πανελληνίων εξετάσεων μέσα στα έργα του Λυκείου και από την άλλη αυξάνουν το ποσοστό εξάπλωσης του κορωνοϊού, εκθέτοντας σε αυτόν έναν πληθυσμό περίπου 600 ατόμων, μία βδομάδα πριν την έναρξη των σχολείων.

Εν τω μεταξύ αποκρύπτουν στοιχεία καθώς παρουσιάζουν πλασματικά ότι το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού έχει μεγαλύτερο περίσσευμα αιθουσών, συνυπολογίζοντας υποστηρικτικές αίθουσες, ενώ τις αποκρύπτουν από τα άλλα σχολεία του δήμου και ταυτόχρονα παρουσιάζουν ότι το "Πολωνικό" που έχει 6 κενές αίθουσες είναι δήθεν "ιδιωτικό και δεν μπορεί να υπεισέλθει ο Δήμος” ενώ ο δήμος Παπάγου Χολαργού το έχει ενοικιάσει για τις ανάγκες της σχολικής στέγης της πόλης! 

Οι ευθύνες έχουν πάντα ονοματεπώνυμο.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.