Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 15:34

Ασκήσεις διαχείρισης θυμού χρειάζεται επειγόντως ο Δήμαρχος


Εκτός εαυτού ο Δήμαρχος σε δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτή τη φορά το θέμα που τον ενόχλησε ήταν η διανομή των δωρεάν προσκλήσεων για το το Φεστιβάλ του Κηποθεάτρου. Η επίθεση που εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ήταν προς τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Σιώτου, η οποία ανέφερε ότι οι σχεδόν 4.000 δωρεάν προσκλήσεις κάθε χρονιά μοιράζονται για ψηφοθηρικούς λόγους, αφού κανείς δε γνωρίζει πόσες από αυτές παραδίδονται στις ευπαθείς ομάδες, δεν υπάρχει πουθενά καμία επίσημη καταγραφή και καταχώρηση και όλοι στο προάστιο γνωρίζουν ότι οι προσκλήσεις μοιράζονται από το γραφείο του Δημάρχου και σε πολλούς άλλους πολίτες χωρίς επίσημα κριτήρια.

Ο Δήμαρχος απαντώντας, επανέφερε με οργή το θέμα με τα λίτρα, τους κάδους και τα σκουπίδια λέγοντας πάλι τη… δική του θεωρία ισχυριζόμενος ουσιαστικά ότι η κα Σιώτου όπως αγνοεί τους κανόνες φυσικής έτσι κάνει και λάθος πολλαπλασιασμούς για τις προσκλήσεις. Ο Πρόεδρος κ. Κουκής προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη και ήταν ο επόμενος που δέχθηκε τη σφοδρή επίθεση του Δημάρχου λέγοντας του ότι: “Σου απαγoρεύω Πρόεδρε να σβήσεις τις εκφράσεις μου από τα πρακτικά, έχω δικαίωμα να λέω ότι θέλω”. Για να του εξηγήσει με νηφαλιότητα ο Πρόεδρος, ότι τον διέκοψε διότι το θέμα δεν ήταν επί της παρούσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: “οι κάδοι και τα λίτρα με το φεστιβάλ είναι εκτός θέματος”!

Όμως είναι ολοφάνερο, ότι ο κ. Αποστολόπουλος ασθάνεται πλέον αρκετά άβολα. Η παράταξη του δείχνει σημάδια κόπωσης και είναι κάτι που πια φαίνεται και προς τα έξω. Λίγο πριν υπήρξε ακόμη ένα ακραίο περιστατικό μετά από επίθεση της Αντιδημάρχου κας Νικάκη στον Πρόεδρο κ. Κουκή. Ενώ ηχηρό ήταν και το μήνυμα νωρίτερα των τριών δημοτικών συμβούλων Οικονόμου, Βαλυράκη και Χατζή που δεν παραβρίσκονταν στη συνεδρίαση κατά την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου. Ο Δήμαρχος, υπό την πίεση των απουσιών σε αυτό το θέμα, που αποτελεί κορωνίδα της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής, αναγκάστηκε να δηλώσει προς τα μέλη της αντιπολίτευσης: “η πλειοψηφία έχει αποφασίσει στο προσυμβούλιο να στηρίξει το Τεχνικό Πρόγραμμα”, εκφράζοντας φανερά το άγχος για την ομοφωνία της παράταξης του. Απαξιώνοντας όμως με αυτό τον τρόπο τις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που ενόχλησε και τον Νικήτα Κανάκη και προκάλεσε την αντίδραση του.

Αξίζει τέλος, να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία τις προτάσεις της παράταξης “8 Προτάσεις” κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος.

Εν αναμονή της συζήτησης του προϋπολογισμού για το 2021, του έτερου κορυφαίου θέματος, είναι φανερό ότι ο Δήμαρχος χρειάζεται ασκήσεις διαχείρισης θυμού…


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.