Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 20:29

ΣΒΑΠ: Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής για την προστασία των αδέσποτων ζώων

Διαγωνισμό ζωγραφικής για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων των Δήμων μελών του με θέμα: «Φροντίζουμε και Προστατεύουμε τα Αδέσποτα Ζώα» διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, καλεί τους μαθητές των δημοτικών σχολείων των Δήμων-μελών μας - Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου Αττικής, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης Πεύκης, Μαρκοπούλου, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παιανίας, Παλλήνης, Παπάγου Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης Ψυχικού, Χαλανδρίου - να εκφραστούν δημιουργικά μέσω ενός διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα: «Φροντίζουμε και Προστατεύουμε τα Αδέσποτα Ζώα». 

Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Διαδημοτικής Συνεργασίας των δήμων μελών του Συνδέσμου και αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας της αλληλεγγύης προς τα αδέσποτα ζώα και της προστασίας τους.

Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές δημοτικού, ενθαρρύνοντας την έκφραση προσωπικών συναισθημάτων και απόψεων μέσω της τέχνης της ζωγραφικής. 

Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορα υλικά, όπως μολύβια, κηρομπογιές, νερομπογιές, και μαρκαδόρους, για να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης που εκφράζει τα συναισθήματα τους σχετικά με τη φροντίδα και την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Η διαδικασία επιλογής των νικητών θα βασιστεί στην πρωτοτυπία και την ικανότητα του έργου να μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. 

Τα έργα μπορούν να εκφράσουν την αξία της καλοσύνης, της συμπόνιας, καθώς και την αγάπη που μπορούμε να προσφέρουμε στα αδέσποτα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανθρώπινης φροντίδας προς αυτά. Η δημιουργική αυτή διαδικασία ενισχύει την ευαισθητοποίηση των νέων και τους καθιστά ενεργούς πολίτες, με υπευθυνότητα προς τον κοινωνικό τους περίγυρο και το φυσικό περιβάλλον.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται μόνο σε μαθητές δημοτικού.

Λήξη διαγωνισμού:  12 Απριλίου 2024 (Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων)

Η επιλογή των νικητών θα γίνει από την κριτική επιτροπή που θα επιλεγεί από τον διοργανωτή του διαγωνισμού.

Θα δοθούν βραβεία και δώρα στους τρεις (3) πρώτους νικητές του διαγωνισμού. Όλα τα συμμετέχοντα σχολεία θα λάβουν επαίνους, για την αναγνώριση της προσπάθειας και της συμμετοχής τους σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής που τους έχει σταλεί στα e-mail των σχολείων τους και να σταλεί μαζί με τα έργα τους είτε με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση:

Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων

Ταϋγέτου 11, Ψυχικό, Αθήνα, Τ.Κ.  15452 (Για τον διαγωνισμό ζωγραφικής)

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.