Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 20:15

Γονείς 1ου Δημ. Σχολείου Χολαργού: Χωρίς πιστοποίηση τα ηλεκτρολογικά του σχολείου από το 1984!


Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση το προσεχές Σάββατο καλεί ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Χολαργού τα μέλη-γονείς προκειμένου να ενημερωθούν όλοι και να αποφασίσουν για τις περεταίρω ενέργειες τους σχετικά με την προβληματική ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σχολείου η οποία έχει 40 χρόνια να πιστοποιηθεί! 

Όπως αποκαλύπτουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του παλαιότερου σχολικού συγκροτήματος της πόλης, από το 1984 έχει λήξει η ΥΔΕ, κοινώς η πιστοποίηση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Παρότι ολοκληρώθηκε ένα έργο ενεργειακής αναβάθμισης μόλις λίγους μήνες πριν, προϋπολογισμού 828.290 ευρώ και παρότι «τρέχει»ακόμη η μεγάλη εργολαβία μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ», στη νέα τραπεζαρία που διαμορφώθηκε τα φουρνάκια του ολοήμερου προκαλούν βραχυκύλωμα…

Οι γονείς δείχνουν αποφασισμένοι να πάρουν τις απαντήσεις που η δημοτική αρχή αφήνει διαρκώς αναπάντητες επί 1,5 χρόνο, ακόμη και μέσω της δικαστικής οδού. Κυρίως όμως δείχνουν αποφασισμένοι να αποκτήσουν ένα ασφαλές σχολείο για τα παιδιά τους όπως άλλωστε δικαιούνται. Γιατί το «πάμε κι όπου βγει» δεν είναι πλέον αποδεκτό!

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού και φωτογραφίες από την κατάσταση των ηλεκτρολογικών στοιχείων στο σχολείο.

«40 χρόνια ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΧΟΛΑΡΓΟΥ – 6Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

η "ΥΔΕ έχει λήξει από το 1984"... λέει το έγγραφο που τελικά βρήκαμε μέσω ΔΕΔΔΗΕ πριν 2 ημέρες, καθώς ο Δήμος Παπάγου Χολαργού αρνείται να μας απαντήσει εδώ και 1,5 περίπου χρόνο στα έγγραφα αιτήματά μας για το εάν έχει εκδοθεί και πότε η ΥΔΕ (κοινώς πιστοποίηση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης).

Σύμφωνα με τη νομοθεσία (Υ.Α. 101195/2021 (ΦΕΚ 4654/Β` 8.10.2021), κάθε 2 χρόνια η ηλεκτρολογική εγκατάσταση θα πρέπει να επανελέγχεται και να εκδίδεται ΥΔΕ. Αυτό αποτελεί αποκλειστική Ευθύνη και Αρμοδιότητα του Δήμου.

Το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ που επισυνάπτουμε στο τέλος του παρόντος είναι ξεκάθαρο. Η ΥΔΕ έχει λήξει από το 1984. Επί 40 χρόνια δηλαδή, δεν έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στο Σχολείο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι ξεκάθαρος και σε κάτι άλλο στο έγγραφό του. «…ο ΔΕΔΔΗΕ απενεργοποιεί τη σύνδεση εγκαταστάσεων όταν τίθεται σε γνώση του ότι παραβιάζονται προδιαγραφές ή λοιπές απαιτήσεις λειτουργίας που αφορούν στην ασφάλεια ανθρώπων και εγκαταστάσεων».

Για το ίδιο θέμα και για άλλα περί ασφάλειας στο Σχολικό Χώρο έχουμε ανοίξει ενεργή αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη.

Το συγκεκριμένο θέμα (ΥΔΕ) αποτελεί κοινό αίτημα όλης της Σχολικής Κοινότητας του 1ου Δημοτικού Χολαργού (ομόφωνα στο 1ο Σχολικό Συμβούλιο της Χρονιάς στις 04.10.23). Πάλι καμία ενέργεια από το Δήμο...

ΕΠΕΙΔΗ ως Γονείς έχουμε τόσο την ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όσο και το ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ στη διασφάλιση της Υγείας και της Ασφάλειας των παιδιών μας Προχωράμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. (ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ Υ.Δ.Ε. ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

 

Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γιώργος Γερογιάννης

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαρία Μπακλέζου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.