Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 20:00

Στη Βουλή των Ελλήνων το θέμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού


Αναφορά κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, προς τους Υπ. Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Εσωτερικών με θέμα "να ελεγχθεί άμεσα η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού και να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις".
 
Πιο συγκεκριμένα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε την Πέμπτη 4 Απρίλιο ΑΝΑΦΟΡΑ το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, στο οποίο ζητούν να ελεγχθεί η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος του 1ου Δημοτικού Χολαργού και να εκδοθεί Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οι καταθέτοντες βουλευτές Κτενά Αφροδίτη, Αμπατιέλος Νίκος, Γκιόκας Γιάννης, Διγενή Σεμίνα, Δάγκα Βιβή, Κανέλλη Λιανά, Κατσώτης Χρήστος, Μανωλάκου Διαμάντω, Τσοκάνης Χρήστος.

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε και η Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου Χολαργού σχετικό δελτίο τύπου:

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΟ

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις και τα Δελτία Τύπου του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού αναδείχτηκε το οξυμένο πρόβλημα του μη ελέγχου των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων.

Είναι απαράδεκτο εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Αποστολόπουλου να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε ή ότι δεν πρόλαβε όταν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα (1ο Δημοτικό-6ο Νηπιαγωγείο) η ΥΔΕ (η πιστοποίηση του ηλεκτρολόγου δηλαδή) έχει λήξει από το 1984!!!

Τα προβλήματα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων είναι πολλά και εξαιρετικά επικίνδυνα για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού των σχολείων.

Είναι εγκληματική η ευθύνη του κράτους συνολικά (Δήμος, Κυβερνήσεις) που έχουν στραγγαλίσει οικονομικά τις Σχολικές Επιτροπές ώστε αυτές να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στα στοιχειώδη και αυτονόητα και να πρέπει οι γονείς να κάνουν τους ντετέκτιβ για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας στο σχολικό περιβάλλον των παιδιών τους.

Τώρα δε με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών και το πέρασμα της Διαχείρισης στη σχολική μονάδα, οι γονείς θα κληθούν να βάζουν το χέρι στην τσέπη για όλα.

Είναι επίσης απαράδεκτη η αποψίλωση των δημοτικών υπηρεσιών σε προσωπικό, ανάμεσά τους και τεχνικούς, σε βαθμό τέτοιο που να μην μπορούν να καλύψουν ακόμα και τις ανάγκες των ελέγχων της ασφάλειας.

Όλοι έχουν ευθύνες με πρώτες τις κυβερνήσεις. Αλλά και οι Δημοτικές Παρατάξεις που άλλες στηρίζουν τις εργολαβίες και άλλες τις ΚΟΙΝΣΕΠ, την ιδιωτικοποίηση δηλαδή των τεχνικών υπηρεσιών σε όφελος ποιανού άραγε…

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου Χολαργού, έχουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια εντοπίσει και τονίσει την ανάγκη ελέγχων της ασφάλειας των σχολικών μονάδων. Με αλλεπάλληλες ερωτήσεις μας αλλά και παρεμβάσεις τόσο εντός όσο και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή εδώ και τώρα:

- Να προβεί στην έκδοση ΥΔΕ για όλα τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.

- Όλες οι εργασίες που θα αναδείξει η παραπάνω διαδικασία να εκτελεστούν άμεσα με ευθύνη των υπηρεσιών του δήμου

- Να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος στην κατάρτιση Πιστοποιητικού Πυροπροστασίας για όλα τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου

- Να γίνει πλήρης αντισεισμικός έλεγχος (και όχι μόνο Ά/βάθμιος οπτικός έλεγχος) σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Το «πάμε και όπου βγει» έχει καταστεί από ότι φαίνεται επίσημη κρατική πολιτική σε όλα τα επίπεδα του κράτους!

Με την ασφάλεια των παιδιών μας δε θα παίζει κανείς!

Καλούμε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την ολόπλευρή στήριξη των αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.