Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 21:03

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Δεν θα γίνει το "μπαλόνι" στον Τσακό!


sitedimoubaloni

Προεκλογική φούσκα ήταν τελικά, όπως φαίνεται, η εξαγγελία για την πολυπόθητη κατασκευή του "μπαλονιού"-στεγάστρου για τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ του Χολαργού. Μία υποδομή που περιμένουν πάνω από πέντε χρόνια τα μικρά παιδιά του μπάσκετ, οι λεγόμενες Ακαδημίες, για να μπορέσουν επιτέλους να προπονηθούν σε ανθρώπινες κλιματολογικές συνθήκες και με συνέπεια, όπως επίσης και σε ωράρια ενδεδειγμένα για παιδιά και όχι να περιμένουν να τελειώσουν οι μεγάλοι από το κλειστό της Σύρου για να μπουν τελικά σε ακατάλληλες μεγάλες ώρες.

Η διοίκηση Αποστολόπουλου μετά από πέντε χρόνια αδυναμίας να ξεμπλοκάρει το θέμα, έκανε σημαία την πρόσφατη έγκριση χρηματοδότησης της κατασκευής του μπαλονιού από την Περιφέρεια Αττικής. Το έβαλε μάλιστα και στην προμετωπίδα του site του Δήμου (βλ. φωτό) για να δείξει ότι ένα όνειρο χρόνων γίνεται επιτέλους προεκλογικά πραγματικότητα.

Σύμφωνα με ασφαλείς, όμως πληροφορίες του myxolargos/mypapagos.gr το "μπαλόνι" τελικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια «προεκλογική φούσκα»!

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού δεν έχει κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες αλλαγής του ρυμοτομικού σχεδίου στον λόφο Τσακού και δεν έχει εξασφαλίσει τους απαραίτητους πολεοδομικούς όρους για την κατασκευή του "μπαλονιού" αν και έχουν περάσει πέντε χρόνια διοίκησης.

Ετσι, όπως αποκαλύπτεται, η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε στον προϋπολογισμό της την δαπάνη για να χρηματοδοτήσει το έργο, αλλά δεν μπορεί να εκταμιεύσει τα λεφτά, αφού από πλευράς Δήμου δεν υπάρχουν οι νόμιμες άδειες. Οι διαδικασίες αυτές απαιτούν δύο χρόνια ακόμη, τουλάχιστον, μέχρι να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες άδειες.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι χαρές και τα πανηγύρια για την λύση ενός πολύχρονου θέματος ήταν μια απλή δράση προεκλογικού σχεδιασμού υποσχέσεων από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ούτε τις απλές διοικητικές διαδικασίες για την εγκατάσταση ενός "μπαλονιού". Δυστυχώς ο αθλητικός κόσμος θα περιμένει για πολύ ακόμη μέχρι να δει ένα νέο γήπεδο να φτιάχνεται στο Δήμο μας, παρά τις τεράστιες ελλείψεις και ανάγκες σε χώρους.

Το θέμα της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου για το μπαλόνι πρόκειται να συζητηθεί και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.