Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 20:00

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Μείον 17.000 ευρώ η Σχολ. Επιτροπή και ντόμινο συνεπειών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία


Mε δελτίο τύπου η δημοτική παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" παίρνει θέση για τα θέματα που ανέδειξαν οι γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα και το έλλειμμα χρήσης των 17.000 ευρώ με το οποίο έκλεισε το 2023 η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Παπάγου Χολαργού.

"Το έλλειμμα χρήσης των 17.000 ευρώ της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης φέρνει ντόμινο συνεπειών στα σχολεία

Η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου έχει υιοθετήσει μία πολιτική «βιτρίνας» για τα σχολεία, απευθυνόμενη σε όλους τους ψηφοφόρους της που δεν έχουν παιδιά στα σχολεία, γιατί όσοι έχουν, γνωρίζουν από πρώτο χέρι την κατάσταση σε αυτά, και δεν πείθονται ούτε από τα παραπειστικά δελτία τύπου, ούτε από τα όμορφα χρώματα των εξωτερικών τους τοίχων.

Και μπορεί να έπεισε όσους δεν έχουν παιδιά στα σχολεία, ότι τα σχολεία λειτουργούν άψογα και να πήρε τις εκλογές του Οκτωβρίου, αλλά τα σχολεία "βράζουν".

Μπορεί να πήρε τις εκλογές τον Οκτώβρη, αλλά τον Δεκέμβρη η Σχολική Επιτροπή υπεύθυνη για τις συντηρήσεις και τα λειτουργικά των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων έκλεισε με πρωτοφανές έλλειμμα 17.000 ευρώ!

Και παρά το πρωτοφανές έλλειμμα χρήσης, την ίδια ώρα οι γονείς έβαζαν και το χέρι στην τσέπη. Γιατί γονείς συμμετείχαν σε… «έρανο» για να προμηθευτούν απαραίτητα υλικά για τα σχολεία τους. Ιδιωτικές εταιρείες εξασφάλισαν μέσω δωρεών σε Νηπιαγωγεία θερμοθαλάμους! Γιατί η Σχολική Επιτροπή με το τεράστιο έλλειμμα άφηνε τα νήπια να τρώνε κρύο φαγητό ή ξηρά τροφή!

Με απλήρωτους τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου ύψους 53.000 ευρώ, παρά τις έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους, η διαχείριση του ταμείου της Σχολικής Επιτροπής που έγινε όχι από τους Διευθυντές των σχολείων, όπως προβλέπεται, αλλά από τους Προέδρους, εκλεκτούς και διορισμένους του Δημάρχου, άφησε τελικά τα σχολεία και χωρίς τις απαραίτητες συντηρήσεις.

Όμως οι γονείς του 1ου Δημοτικού Χολαργού διατυπώνουν το «ως εδώ» και είμαστε δίπλα τους.

Οι γονείς αυτοί ανακάλυψαν την ελλιπή πιστοποίηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του σχολείου, την κακή ποιότητα του τεράστιου έργου που μόλις ολοκληρώθηκε στο σχολείο, αλλά και τα κακώς κείμενα της πολυδιαφημισμένης προεκλογικά εργολαβίας ύψους 2 εκατ. ευρώ που «τρέχει» στα σχολεία.

Ο Δήμαρχος Αποστολόπουλος και οι στενοί συνεργάτες του, θιασώτες όλοι του δόγματος «πάμε κι όπου βγει» πρέπει να αντιληφθούν, ότι έχουν ευθύνη να διατηρούν ασφαλή σχολεία για τα χιλιάδες παιδιά της πόλης μας!

Πρέπει να αντιληφθούν ότι οφείλουν να απαντούν και να δίνουν επαρκείς εξηγήσεις. Πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι υπόλογοι.

Και πρέπει να λάβουν το μήνυμα από τους δημότες, ότι δεν πήραν «λευκή επιταγή»!

 

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.