Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 20:15

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ: Συνεχής η μέριμνα για τη νέα γενιά και τους σχολικούς χώρους


Απάντησε στους γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού το Γραφείο Τύπου του Δήμου Παπάγου Χολαργού  ενημερώνοντας τους για την αποκατάσταση των όσων εμφάνισαν στο φωτογραφικό τους υλικό καθώς και ότι δρομολογήθηκε η πιστοποίηση της ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Επιπλέον, το Γραφείο Τύπου επιβεβαιώνει ότι η μέριμνα της δημοτικής αρχής για τη νέα γενιά και ειδικότερα για το χώρο της εκπαίδευσης, είναι συνεχής!

 

Διαβάστε το δελτίο τύπου-απάντηση που στάλθηκε από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Παπάγου Χολαργού ως απάντηση στην ανάρτηση του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού:

"Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού για την έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Η μέριμνα της δημοτικής αρχής για τη νέα γενιά και ειδικότερα για το χώρο της εκπαίδευσης, είναι συνεχής.

Αυτή η μέριμνα έχει εκδηλωθεί με έργα ουσίας και συγκεκριμένες πράξεις τόσο για το σύνολο των σχολικών υποδομών του Δήμου, όσο και για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων των μαθητών. Εκτός από τα έργα που έχουν υλοποιηθεί σε όλα τα σχολεία, τα τελευταία δυο χρόνια, υπάρχει ενεργή εργολαβία σε σχολικά κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, εκτός από παλαιότερα έργα, υλοποιήθηκε πρόσφατα έργο ενεργειακής αναβάθμισης, με  επεμβάσεις τόσο στο κέλυφος, όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου, όπως θερμομόνωση, τοποθέτηση νέων κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με τύπου Led, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών panels για εξοικονόμηση ενέργειας, κ.α.

Όσον αφορά στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από τον Σύλλογο, ενημερώνουμε ότι οι βλάβες έχουν ήδη αποκατασταθεί από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου, (επισυνάπτονται φωτογραφίες), όπως αποκαθίσταται και κάθε άλλο θέμα που προκύπτει σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων.

Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε και να διαβεβαιώσουμε τη σχολική κοινότητα, ότι ουδέποτε τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και σχεδόν καθημερινά, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και άλλοι τεχνίτες του Δήμου, απασχολούνται στα 24 σχολεία της πόλης μας, είτε για έκτακτα είτε για προγραμματισμένα θέματα, με σκοπό την επίλυση τυχόν ζητημάτων που προκύπτουν.   Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος προχώρησε και στον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα. 

Σχετικά με την έκδοση της βεβαίωσης ΥΔΕ, πρόκειται για ένα έγγραφο, το οποίο δεν θα μπορούσε να εκδοθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, γιατί δεν διαθέτει προσωπικό με την απαραίτητη πιστοποίηση. 

Τέλος, ενημερώνουμε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί το θέμα της έκδοσης της ΥΔΕ. Έχουν εκπονηθεί οι απαραίτητες μελέτες και σύντομα θα γίνει η ανάθεση σε πιστοποιημένο μελετητή. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, πάρθηκε σχετική απόφαση για την ανάληψη της δαπάνης και έχει δημοσιευθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η μελέτη στην ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Γραφείο Τύπου Δήμου Παπάγου – Χολαργού

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.