Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 20:00

Ο Δήμος Παπάγου Χολαργού απαντά στο δημοσίευμα για τον κόμβο Μπλέσσα-Αργυροκάστρου


Από τον Δήμο Παπάγου Χολαργού στάλθηκε απάντηση για το πρωινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας σχετικά με το έργο που σήμερα παραδόθηκε σε χρήση, του κόμβου Μπλέσσα-Αργυροκάστρου στην Κοινότητα Παπάγου.

 

"Απαντάμε με έργα στις απόπειρες παραπληροφόρησης των πολιτών μας

Σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου παραδόθηκε στους πολίτες Παπάγου – Χολαργού, ο νέος κόμβος Μπλέσσα και Αργυροκάστρου, ένα που σκοπό έχει την καλύτερη διευθέτηση της κίνησης των πεζών έναντι των αυτοκινήτων, την μεγαλύτερη ασφάλεια στην κίνηση των οχημάτων και τη μείωση της ταχύτητας σε ένα σημείο όπου δέχονταν υψηλό φόρτο αυτοκινήτων.

Πολλοί κάτοικοι, ήδη με τηλεφωνήματα τους στον Δήμο εκφράστηκαν πολύ θετικά για το έργο. Οι πολίτες αυτοί είναι μέρος της συντριπτικής πλειοψηφίας που κρίνουν με βάση την πραγματικότητα και όχι την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων.

Μια μικρή μειοψηφία δυστυχώς, επιμένει να επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και επειδή ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο, κάποια στιγμή άπαντες θα πληροφορηθούν τα μικροπολιτικά συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Το ίδιο και τα μετρημένα στα δάχτυλα, ηλεκτρονικά μέσα «εξυπηρέτησης» και όχι ενημέρωσης όπως θα έπρεπε να είναι.

Ο μικρόκοσμός τους αποτυπώνεται και σε χαρακτηριστικό τίτλο παραπληροφόρησης ενός site που ηθελημένα ή από έλλειψη στοιχειώδους δημοσιογραφικής γνώσης, «κοστολόγησε» το έργο του νέου κόμβου όπως ήθελε προφανώς για εξυπηρέτηση των δικών του σκοπών.

Η ανοχή έφτασε στο τέλος της. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραπληροφορεί, να συκοφαντεί, να εμπαίζει τους πολίτες και να διαταράσσει την κοινωνική γαλήνη του τόπου μας. Όσοι το επιχειρούν θα υποστούν τις νομικές συνέπειες σε μια δημοκρατία που δεν εκβιάζεται και δεν φοβάται.

Προς ενημέρωση των δημοτών μας και απάντηση στην παραπληροφόρηση

Ο νέος κόμβος στη συμβολή των οδών Μπλέσσα και Αργυροκάστρου, εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Παρεμβάσεις οδοσήμανσης και βελτίωση οδοστρώματος για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας», με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τo κόστος του συνολικού έργου ανέρχεται στις 592.938,32 € πλέον ΦΠΑ.

Το έργο δεν περιλαμβάνει μόνο τον κόμβο Μπλέσσα και Αργυροκάστρου αλλά και τα παρακάτω:

  • Κόμβους-Διαβάσεις στα σημεία:
  • Πίνδου και Λευκωσίας,
  • Ναυαρίνου – Σκρα,
  • Ναυαρίνου-Καραολή Δημητρίου,
  • Ναυαρίνου-Ανατολής

Επιπλέον των κόμβων -διαβάσεων θα γίνει οδοσήμανση των κάτωθι οδών, στις οποίες παρατηρείται αυξημένη κίνηση και επικινδυνότητα.

  • 25ης Μαρτίου
  • Αναστάσεως
  • Πίνδου
  • Εθνικής Αμύνης

Επίσης περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις των παρακάτω οδών:

  • Αναστάσεως (από 25ης Μαρτίου έως Μεσογείων)
  • Αρκαδίου (από Εθ. Αντιστάσεως έως Μεσογείων)
  • Μπλέσσα (από Πίνδου έως Αργυροκάστρου)

Η μελέτη εκπονήθηκε από την εταιρεία ΝΑΜΑ, μία εταιρεία που ειδικεύεται στις μελέτες οδοποιίας και κυκλοφοριακών κόμβων και θεωρείται από τις καλύτερες στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.