Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 23:55

Αγώνες στίβου ΤΑΣΟΣ ΞΕΝΟΣ και εγκαίνια του δημοτικού σταδίου στην έναρξη


Την Τετάρτη 9 Ιουνίου επανέρχονται οι αγώνες στίβου ΤΑΣΟΣ ΞΕΝΟΣ, το αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την πόλη μας που λόγω πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκαν το 2020.

Την ίδια μέρα, και κατά την έναρξη των αγώνων θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του ανοιχτού γηπέδου στίβου στο Αθλητικό Κέντρο «Αντ. Πολύδωρας», όπως ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος.

Το έργο της επίστρωσης του χώρου στίβου με ταρτάν, νέου δικτύου ομβρίων και ηλεκτροφωτισμού ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, δόθηκε στο κοινό λίγο πριν το lockdownκι έτσι τα εγκαίνια αναβλήθηκαν επ’ αόριστον. Παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις του έργου, την αναστάτωση που δημιουργήθηκε για αρκετούς μήνες στα σωματεία που έμειναν χωρίς αθλητική έδρα το αναμορφωμένο στάδιο βοήθησε στην άθληση πολλών δημοτών κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ωστόσο παρά το νεαρό της ηλικίας του, με ανακοίνωση του ο ΔΟΠΑΠ την Πέμπτη 28 Μαίου αποφάσισε το κλείσιμο του χώρου «λόγω επειγουσών εργασιών συντήρησης» και σύμφωνα με αυτή από σήμερα θα είναι πάλι διαθέσιμο στο αθλητικό κοινό.

 

Οι Αγώνες στίβου ΤΑΣΟΣ ΞΕΝΟΣ

Οι αγώνες στίβου ΤΑΣΟΣ ΞΕΝΟΣ διοργανώνονται από τον ΓΑΣ Χολαργού κάθε χρόνο από το 2005, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, του ΔΟΠΑΠ Παπάγου-Χολαργού και με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ υπαγόμενοι στην κατηγορία «Περιφερειακοί Επώνυμοι Αγώνες».

Σκοπός των αγώνων είναι η επίτευξη τέτοιων επιδόσεων από τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετέχουν, που θα τους επιτρέψουν να «πιάσουν» το όριο που θέτει ο ΣΕΓΑΣ για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους Πανελλήνιους Αγώνες των κατηγοριών τους.

Οι αγώνες διεξάγονται στη μνήμη του ΤΑΣΟΥ ΞΕΝΟΥ, του ανθρώπου που έφερε τον στίβο στην πόλη μας, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, και υπήρξε συνιδρυτής το 1996 του ΓΑΣ Χολαργού που σήμερα έχει επτά (7) ενεργά αθλήματα, τα περισσότερα από κάθε άλλο σωματείο της πόλης μας.

Ο Τάσος Ξένος υπήρξε αναμφίβολα ένας δημότης της πόλης μας που διακρίθηκε για την άοκνη, ανιδιοτελή και αποτελεσματική προσφορά του.

Ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του πενήντα ως αθλητής του στίβου κατόπιν, ως ποδοσφαιριστής στον Αθηναϊκό και στη συνέχεια στην ομάδα της Αεροπορίας που υπηρέτησε την θητεία του. Αφού αποστρατεύθηκε εκλήθη από τον Μαρκ Μαρσώ να ενταχθεί στην ομάδα του Ομίλου Φιλάθλων Χολαργού (Ο.Φ.Χ.).

Η μεγάλη του προσφορά στον Χολαργό αρχίζει ακριβώς από την ημέρα που εγκατέλειψε την ενεργό αθλητική δράση και αφοσιώθηκε ψυχή τε και σώματι σε ό,τι αφορούσε τα αθλητικά δρώμενα του Δήμου.

Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος των διοικητικών συμβουλίων διαφόρων σωματείων, με μια πρωτόγνωρη προσφορά. Υπήρξε ο πρωτεργάτης-ιδρυτής του τμήματος Στίβου στον Χολαργό, που τότε ανήκε στον Όμιλο Φιλάθλων Χολαργού (Ο.Φ.Χ.), και αργότερα ιδρυτικό μέλος του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Χολαργού (Γ.Α.Σ.Χ.) και ήταν η ψυχή του τμήματος αυτού μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ήταν πάντα παρών, όπου το «καθήκον» του το επέβαλε. Είχε αταλάντευτο και μοναδικό στόχο την προσφορά στον Αθλητισμό.

Διετέλεσε επί πολλά χρόνια μέλος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Χολαργού και κατόπιν μέλος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Χολαργού (Δ.Α.Ο.Χ.) με ανεκτίμητη προσφορά. Ήταν ο άνθρωπος που μπορούσες να του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη, κάτι που σπανίζει στις μέρες μας.

Όπως όλοι οι πραγματικά χρήσιμοι πολίτες, έτσι και ο Τάσος Ξένος ήταν ο κλασσικός άνθρωπος των ήπιων και χαμηλών τόνων. Έβαζε πάντα το άτομό του σε δεύτερη μοίρα, προκειμένου να υπηρετήσει σωστά και αποτελεσματικά την ιδέα του, που δεν ήταν άλλη από το συμφέρον και την προαγωγή του αθλητισμού Η εθελοντική του προσφορά δεν περιορίστηκε μόνο σε θέματα θεωρητικά και αξιών. Επεκτάθηκε τόσο σε τεχνικά όσο σε και πρακτικά ζητήματα. Για πολλά χρόνια ήταν ο «άμισθος υπάλληλος» του γηπέδου της Φανερωμένης. Υπηρέτησε με απόλυτη επιτυχία σε κάθε τομέα των δραστηριοτήτων και των αναγκών του σταδίου αυτού καλύπτοντας τις μόνιμες ή τις έκτακτες ανάγκες για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του. Και όχι μόνο δεν αποκόμισε κανένα όφελος από αυτές του τις δραστηριότητες αλλά και χρηματοδοτούσε πολλές από αυτές.

Στη σημερινή εποχή της κατανάλωσης, του χρήματος και της έλλειψης αξιών, ο εθελοντισμός και η διάθεση για προσφορά του Τάσου Ξένου, αποτελεί φωτεινό φάρο για όλους εμάς, που ασχολούμαστε με τον Αθλητισμό, γιατί ο Αθλητισμός έχει ανάγκη από ΑΞΙΕΣ.

Προκήρυξη: https://www.gas-holargos.gr/images/2017DOC/TX_2021.pdf


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.