Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 00:36

Δήμαρχε, οι Παπαγιώτες ανήκουν σε υποδεέστερη κατηγορία πολιτών από τους Χολαργιώτες;


Ανοικτή επιστολή με τρία σαφή ερωτήματα για τα οποία ζητάνε γραπτές απαντήσεις, απέστειλαν οι γονείς των ακαδημιών ποδοσφαίρου του ΑΣ Παπάγου στον Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο. Στην επιστολή, που υπογράφεται από 144 γονείς, επισημαίνεται ότι στο τελευταίο πανελλαδικά χωμάτινο γήπεδο της οδού Κύπρου υποχρεούνται να προπονούνται έφηβοι, ηλικίας 11-18 ετών, παιδιά που αγαπούν το ποδόσφαιρο, ακόμη "και εάν πλέον οι περισσότεροι εξ αυτών γνωρίζουν ότι στο τέλος κάθε προπόνησης θα αιμορραγούν τα γόνατα και οι αγκώνες τους". Οι γονείς καταθέτουν την απορία τους για την επί τουλάχιστον 8 χρόνια καθυστερημένη έναρξη των εργασιών στο γήπεδο, που είχε εξαγγείλει ο Δήμαρχος, ενώ την ίδια περίοδο το γήπεδο του Τσακού στο Χολαργού αναδιαμορφώθηκε, τώρα πρόκειται να αντικατασταθεί και ο χλοοτάπητας , κάνοντας λόγο για μια άνιση συμπεριφορά της δημοτικής αρχής μεταξύ των δύο Κοινοτήτων.

Διαβάστε την επιστολή των γονέων:

Παπάγου 4 Μαρτίου 2022

Ανοικτή επιστολή γονέων αθλητών του Α.Σ. Παπάγου για το επί της οδού Κύπρου χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου

 

Υπόψη: Κ Ηλία Αποστολόπουλου, Δημάρχου Παπάγου Χολαργού

Κοιν.: κ. Μιχαλη Τράκα, Εντεταλμένου Συμβούλου Τεχνικών Έργων,

           Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού

           Περιφέρεια Αττικής – Γραφείο Περιφερειάρχη

           ΠΕ Βορείου Τομέα Αθηνών

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Ως γονείς αθλητών του ποδοσφαιρικού τμήματος του Αθλητικού Συλλόγου Παπάγου θα θέλαμε να θέσουμε τρία ερωτήματα, στα οποία καλείσθε εγγράφως να απαντήσετε και τα οποία βεβαίως, προκύπτουν από την υπ’ αριθμ.318/12.11.2021 (ΑΔΑ: 6ΚΞ6ΩΞ1-ΚΜΤ) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παπάγου  - Χολαργου, βάσει της οποίας εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 902.286,00 ευρώ, για την προμήθεια και εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στο επί του λόφου Τσακού γήπεδο ποδοσφαίρου του Αθλητικού Κέντρου Χολαργού.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι, μόλις πριν από δύο έτη, είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες αναβάθμισης του συγκεκριμένου γηπέδου και παρά το γεγονός αυτό η Οικονομική επιτροπή του Δήμου, τον Νοέμβριο του 2021, ενέκρινε εκ νέου δαπάνη για πραγματοποίηση εργασιών στο ήδη αναβαθμισμένο γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου Χολαργού.

Ως εκ τούτου θέτουμε τα ακόλουθα τρία εύλογα ερωτήματα:

Α) από τον Μάιο του 2021 έως σήμερα, οπότε και εγκρίθηκε, με την υπ’ αριθμ. 154/26.5.2021 (ΑΔΑ: ΩΜΔΟΩΞ1-Ε9) απόφαση, η μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών για την αναβάθμιση του επί της οδού Κύπρου γηπέδου (προϋπολογιζόμενο κόστος δαπάνης: 919.993,20 ευρώ) για ποιον λόγο δεν έχετε προβεί σε καμία ενέργεια αναβάθμισης του τελευταίου πανελλαδικά χωμάτινου ποδοσφαιρικού γηπέδου;

Β) γιατί, ενώ στην υπ’ αριθμ. 154/26.5.2021 (ΑΔΑ: ΩΜΔΟΩΞ1-Ε9) απόφαση αναφέρεται ότι το ποσό των 119.993,20 ευρώ που προβλέπεται στον αντίστοιχο Κ.Α. Προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2022, δεν έχει αξιοποιηθεί για να ξεκινήσει μέρος των εργασιών αναβάθμισης του τελευταίου πανελλαδικά χωμάτινου ποδοσφαιρικού γηπέδου;

Γ) πότε, εν τέλει, θα ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης του τελευταίου πανελλαδικά χωμάτινου ποδοσφαιρικού γηπέδου που βάσει των δικών σας δεσμεύσεων, κατά την πρώτη σας δημαρχιακή θητεία (2014-2019), θα έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί;

Σαφώς και κατανοούμε τις δυσκολίες υλοποίησης ενός τέτοιου έργου, αδυνατούμε όμως να κατανοήσουμε πως εγκρίνεται σχεδόν ισόποση δαπάνη για αντικατάσταση του υφιστάμενου συνθετικού χλοοτάπητα στο επί του λόφου Τσακού (Χολαργός) ποδοσφαιρικό γήπεδο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην υπ’ αριθμ. 12021204/22.2021 μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παπάγου -Χολαργού τη στιγμή που δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για τοποθέτηση χλοοτάπητα στο τελευταίο πανελλαδικά χωμάτινο ποδοσφαιρικό γήπεδο, που βρίσκεται στην οδό Κύπρου, στον Παπάγο.

Ίσως, βέβαια, να μην γνωρίζετε, εάν και θα οφείλατε, ότι στο εν λόγω γήπεδο υποχρεούνται να προπονούνται έφηβοι, ηλικίας 11-18 ετών, που εξακολουθούν να αγαπούν το ποδόσφαιρο, που επιλέγουν να αθλούνται, να αγωνίζονται και να προσπαθούν να κρατήσουν τον «Παπάγο», όπως λένε, την ομάδα τους «ζωντανή», έστω και εάν πλέον οι περισσότεροι εξ αυτών γνωρίζουν ότι στο τέλος κάθε προπόνησης θα αιμορραγούν τα γόνατα και οι αγκώνες τους.

Ίσως βέβαια να μην γνωρίζετε, εάν και θα οφείλατε, ότι το ανδρικό ποδοσφαιρικό τμήμα του Αθλητικού Συλλόγου Παπάγου δεν επιτρέπεται να αγωνίζεται στο επί της οδού Κύπρου ποδοσφαιρικό γήπεδο και ως εκ τούτου αγωνίζεται στο  επί του λόφου Τσακού γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου Χολαργού, το οποίο πρόκειται, βάσει της υπ’ αριθμ. 318/12.11.2021 (ΑΔΑ: 6ΚΞΩΞ1-ΚΜΤ) απόφασης, να αναδιαμορφώσετε στο πλαίσιο της απαιτούμενης αναβάθμισης των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην υπ’ αριθμ. 12021204/11.2021 μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παπάγου-Χολαργού την οποία εγκρίνατε στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή.

Αναμφιβόλως, ως δημότες Παπάγου-Χολαργού και όχι μόνον Χολαργού, και για λόγους ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών του δήμου, έχετε και έχουμε υποχρέωση να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλίσουμε το δικαίωμα σε κάθε παιδί να αθλείται με ασφάλεια. Εκτός αν, κατά τη γνώμη σας, οι δημότες Παπάγου ανήκουν σε υποδεέστερη κατηγορία πολιτών από εκείνους του Χολαργού.

Αναμένουμε τις προσήκουσες από πλευράς σας ενέργειες.

 

Οι γονείς των αθλητών του Α.Σ. Παπάγου

Ακολουθούν 144 υπογραφές


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.