Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 01:19

Παράνομες δημοτικές πινακίδες σε πλατεία του Παπάγου;


tabelapanagiotou

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα Δήμου που παραπληροφορεί τους δημότες του σχετικά με την νομοθεσία για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων, αναφέρεται σε άρθρο του www.zoosos.gr, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού. Στο συγκεκριμένο άρθρο γίνεται αναφορά σε τρεις ταμπέλες που συναντά ο επισκέπτης στο παρκάκι της Αργυροκάστρου και Παναγιώτου στου Παπάγου.

"Η πινακίδα όχι μόνο απαγορεύει -παρανόμως- τα σκυλιά στο πάρκο αλλά χρησιμοποιείται ως φόβητρο η "ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ"!. Εκείνος που τοποθέτησε την πινακίδα δυστυχώς σκόπιμα ή λόγω άγνοιας δεν αναφέρει ότι τα παιδιά κινδυνεύουν ουσιαστικά από τις φόλες, τις δηλητηριώδεις ουσίες που οι δολοφόνοι αδέσποτων και οικόσιτων ζώων συντροφιάς ανακατεύουν με τροφή και τις σκορπούν σκόπιμα οπουδήποτε σε πλατείες, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια, δημόσιους χώρους, αυλές σπιτιών".

Ο νόμος δεν απαγορεύει σε κανένα δημόσιο πάρκο ή πλατεία την είσοδο σκύλου. Επιβάλλει όμως στον ιδιοκτήτη του να τον κρατά με λουρί και βεβαίως να μαζεύει τα κόπρανα του. Σε περίπτωση που δεν τηρούνται αυτά και γίνει καταγγελία στην Αστυνομία το διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλεται είναι 300 ευρώ.

Η αναφορά στο συγκεκριμένο φιλοζωικό site έγινε από μέλος του συλλόγου "Φίλοι Ζώων Παπάγου Χολαργού". Οι πινακίδες όπως άλλωστε μπορεί να διαβάσει ο καθένας, έχουν τοποθετηθεί πριν την συνένωση των δύο Δήμων Παπάγου και Χολαργού. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να αφαιρεθούν;


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.