Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 06:54

"Η πρόταση του Δημάρχου πάσχει και αφήνει σκιές", οδοφωτισμού συνέχεια...


odofotismosb

Πυκνώνουν οι φωνές αμφισβήτησης για την πρόταση του Δημάρχου σχετικά με τη μελέτη του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού. Στη συζήτηση, που ο Δήμαρχος λάμπει διά της απουσίας του, έχουν μείνει αναπάντητα ερωτήματα ουσίας, ενώ πλέον αιωρούνται και "σκιές" για τη μεθόδευση που επέλεξε ο Δήμαρχος να περάσει την πρόταση του περί αυτοχρηματοδότησης, υπέρ δηλαδή ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρία που θα αναλάβει για 12 χρόνια το όλο "πακέτο" με όφελος 8,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Η. Αποστολόπουλος απλά επαναλαμβάνει την ενημέρωση για τον ηλεκτροφωτισμό που αρχικά είχε δημοσιεύσει, χωρίς να απαντά στα νέα ερωτήματα που προέκυψαν μετά την επιστολή διάψευσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Έτσι σήμερα σειρά παίρνει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης "Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου-Χολαργού" με δελτίο τύπου που αφήνει υπονοούμενα για τη στάση του Δημάρχου, ενώ ξεκάθαρα και στον τίτλο αναφέρει για τον επικεφαλής της Κ.Π. Τίγκα: "Αίρω την Ψήφο μου από τη Μελέτη Ηλεκτροφωτισμού. Παραπλανήθηκα από την Πρόταση του Δημάρχου".

Μόλις χθες, η παράταξη "Συνεργασία για τις 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" και ο επικεφαλής της Χ. Κουγιουμτζόπουλος που έθεσε το θέμα της εναλλακτικής ενημέρωσης και από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο Δημοτικό Συμβούλιο, δημοσίευσε 10 ερωτήματα προς το Δήμαρχο, τα οποία εξακολοθούν να μένουν αναπάντητα.

Διαβάστε όλο το δελτίο τύπου της παράταξης "Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου-Χολαργού":

"Ο Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21 Φεβ. 2018 έκανε την παρακάτω δήλωση:
"Αίρω την ψήφο μου για τη μελέτη του ηλεκτροφωτισμού των οδών, ψήφο με την οποία την υπερψήφισα, γιατί αισθάνομαι ότι παραπλανήθηκα από την πρόταση του Δημάρχου για αυτοχρηματοδότηση, μετά και από τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει".
Τη δήλωση αυτή την έκανε γιατί παραπλανήθηκε από την πρόταση του Δημάρχου σύμφωνα με την οποία ουσιαστικά το μόνο δίλλημα ήταν αν θα δανειοδοτείτο ο Δήμος και οι Δημότες για να εκτελεσθεί το έργο ή θα έπαιρνε το έργο έστω και με ιδιαίτερα επαχθείς όρους ιδιώτης για 12 χρόνια, αλλά με δικά του κεφάλαια.
Όμως εκτός από την πρόταση που ψηφίσθηκε και ήταν η λιγότερο κακή – να αναλάβει δηλαδή το έργο ιδιώτης – υπήρξε και η πρόταση δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, για να ερωτηθεί και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που κάνει χρηματοδοτήσεις τέτοιων έργων.
Η απάντηση του Δημάρχου ήταν αρνητική, έστω και η κρατούσα άποψη ήταν να ακουστεί και μια δεύτερη πρόταση, αυτή για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που μάλιστα προσφέρει δανειοδότηση με αισθητά χαμηλότερο επιτόκιο και μιλάμε για ένα έργο 8.500.000 Ευρώ.

Κύριε Δήμαρχε,
Μπορεί η άρση της ψήφου μου να μην επηρεάζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, έχει όμως την ΠΟΛΙΤΙΚΗ της διάσταση αφού κατόπιν των νεότερων στοιχείων που ακουστήκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα ήθελα να ταυτιστώ με μια απόφαση για ένα τόσο σημαντικό θέμα που πιθανόν να πάσχει ή ακόμη να αφήνει ενδεχομένως σκιές.
Καλό είναι και το αναμένουμε, να μας ενημερώσετε με πειστικά επιχειρήματα, ώστε να βεβαιωθούμε ότι η προτεινόμενη λύση είναι η πλέον Συμφέρουσα και Αποτελεσματική προς όφελος του Δήμου και των Συνδημοτών μας".


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.