Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 01:25

«Ανεξαρτητοποιήσεις, Πολιτικό ήθος & Αποκαλύψεις…»


zikas

Ανοιχτή επιστολή του Περικλή Ζήκα

Δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας (στις 02/01/2017) ενημέρωνε για την παραίτηση της κ. Ελένης Γεωργακοπούλου από τη θέση της Δημοτικού Συμβούλου και την κάλυψη της θέσης από τον Νίκο Καραγιάννη που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε επίσης ότι «η κ. Γεωργακοπούλου είχε ανεξαρτητοποιηθεί από το «Δίκτυο Πολιτών» και συμμετείχε στο Δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος εκπροσωπώντας ουσιαστικά το ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο επικεφαλής του Δικτύου Περικλής Ζήκας μετατοπίστηκε προς τη ΛΑΕ».
Στις 17/01/2018 ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του και ο νεομνημονιακός Συριζαίος Νίκος Καραγιάννης. Ενέργεια που κατήγγειλα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι συνιστά σφετερισμό της έδρας του «Δικτύου Πολιτών», και τον κάλεσα να παραιτηθεί, αλλά αρνήθηκε. Είναι δείγμα του πολιτικού του ήθους το να σφετερίζεται την έδρα της παράταξης από την οποία ομολογεί ότι έχει αποχωρήσει πριν από περίπου δύο χρόνια. Ιδιαίτερα όταν σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «Όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους/στις ίδιους/ες».
Επειδή υπήρξαν διαμαρτυρίες και διατυπώθηκαν απόψεις ότι δεν αφορούν το Δημοτικό Συμβούλιο αυτά τα ζητήματα, σας απευθύνω αυτή τη δημόσια επιστολή θεωρώντας ότι, ο τρόπος που κάποιος/-α υποψήφιος/-α εισέρχεται / καταλαμβάνει μια έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου, ή οι λόγοι που παραιτείται, μας αφορούν όλους και ιδιαίτερα εσάς που μας ψηφίσατε.
Η αιτία των δύο ανεξαρτητοποιήσεων δεν είναι βέβαια αυτή που αναφέρει το δημοσίευμα. Αφενός γιατί η κ. Γεωργακοπούλου είναι πολύ περίεργο να θυμήθηκε να ανεξαρτητοποιηθεί στις 06/04/2016, δηλαδή μετά από 8 μήνες που αποχώρησα από τον ΣΥΡΙΖΑ (στις 28/08/2015) και προσχώρησα στη ΛΑΕ, αφετέρου γιατί στις 20/10/2016 αποχώρησα από τη ΛΑΕ (πράγμα που δεν αναφέρει το δημοσίευμα) και συνεπώς έπαψε να υπάρχει η «αιτία» που αναφέρει.
Η πραγματικότητα βέβαια είναι διαφορετική. Ο πραγματικός λόγος των ανεξαρτητοποιήσεων είναι ότι αρνήθηκα να εξαπατήσω όσους μας ψήφισαν, όπως εξαπάτησε τον ελληνικό λαό ο πολιτικός απατεώνας που μετέτρεψε το περήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Ο κόσμος όταν ψηφίζει κάποιους ανθρώπους τους ψηφίζει πρωτίστως για να εφαρμόσουν τις διακηρύξεις και το πρόγραμμα για το οποίο έχουν δεσμευτεί. Τους «σαλτιμπάγκους» της πολιτικής τους έχουμε βαρεθεί.
Είναι όμως αναγκαίο να ξεκαθαρίσουν και κάποια άλλα πράγματα, που δεν αφορούν τους δύο νεομνημονιακούς Συριζαίους.
Επειδή είναι επίσης δείγμα πολιτικού ήθους το να παραβιάζει κάποιος την εκλογική νομοθεσία προκειμένου να επιτύχει να γίνει Δημοτικός Σύμβουλος.
Και επειδή είναι επίσης ζήτημα πολιτικού ήθους να διακηρύσσεις / διατείνεσαι ότι είσαι ενάντια στα προνόμια, ενώ επί σειρά ετών έχεις θητεύσει ως οικόσιτο στην αυλή διαφόρων δημάρχων με δραστηριότητες που σου παρείχαν σημαντικά ετήσια έσοδα.
Στην ιστορία του τόπου μας, υπάρχουν αυτοί που θυσίασαν καριέρες, τη βολή τους ή ακόμη και τη ζωή τους, για τις ιδέες τους, χωρίς αντάλλαγμα, αλλά υπάρχουν και αυτοί που έκαναν ή /και κάνουν καριέρα στις πλάτες των «κορόιδων» και όσων αγωνίστηκαν.
Όλα αυτά όμως θα έχουμε το χρόνο να τα παρουσιάσουμε αναλυτικά και με στοιχεία εντός του έτους. Το 2018 θα είναι έτος αποκαλύψεων.

Περικλής Ζήκας


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.