Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 14:24

Αμετακίνητα τα όρια στα Γυμνάσια, Λύκεια Παπάγου και Χολαργού


defterogymxol

Να παραμείνουν ως έχουν τα όρια στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο και με συνοπτικές διαδικασίες, μετά την εισήγηση της Αντιδημάρχου Παιδείας ότι και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π.) αποφάσισε ομόφωνα "καμμία αλλαγή". Ωστόσο, ο Δήμαρχος στην τοποθέτηση του δεν ανέφερε ότι στη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή, της οποίας προεδρεύει, η απόφαση πάρθηκε μεν ομόφωνα αλλά με τη σημείωση ότι θα προσαρμοστούν τα όρια ώστε να εξασφαλίζεται η δημιουργία 5 και 4 τμημάτων της Α τάξης για τα 1ο και 2ο Γυμνάσια Χολαργού, αντίστοιχα.

Ποιά ήταν η ομόφωνη απόφαση της Δ.Ε.Π.;

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Δ.Ε.Π. ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου κ. Παπανδρέου (αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής), ανέλυσε την οριακή κατάσταση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, όπου σαν αποτέλεσμα έχει να δημιουργούνται 3 τμήματα της Α' τάξης στο 2ο Γυμνάσιο. Έτσι λοιπόν και φέτος από τα παιδιά της Στ' τάξης που θα αποφοιτήσουν από τα Δημοτικά της πόλης, προβλέπεται να εισαχθούν 83 στο 2ο Γυμνάσιο και 118 στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού ακριβώς πάνω στα όρια που προβλέπει ο Νόμος. Όμως η πράξη έχει δείξει ότι ένα ποσοστό 5-7% δεν εγγράφονται στα Γυμνάσια της γειτονιάς τους αλλά σε πρότυπα, μουσικά, καλλιτεχνικά και άλλα σχολεία. Με αποτέλεσμα κυρίως στο 2ο Γυμνάσιο Χολαργού να δημιουργούνται τμήματα εξαντλώντας το ανώτατο όριο των 27 μαθητών ανά τάξη. Γι αυτό και πρότεινε να υπάρξει μία διεύρυνση των ορίων ώστε εξασφαλιστούν 86 παιδιά για το 2ο Γυμνάσιο και 4 τμήματα και 115 παιδιά για το 1ο Γυμνάσιο και 5 τμήματα. 

Αντίστοιχο αίτημα του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου περί αλλαγής ορίων κατέθεσε και ο εκπρόσωπος των γονέων στην Δ.Ε.Π. Κι αφού διαμορφώθηκε με τη συγκεκριμένη σημείωση η πρόταση, ψηφίστηκε ομόφωνα. Τελικά, όμως ο Δήμαρχος ούτε ενημέρωσε τους υπόλοιπους διευθυντές όπως δήλωσε, ότι χρειάζεται τη σύμφωνη γνώμη τους, ούτε μετέφερε τη διαμορφωθείσα πρόταση στους Δημοτικούς Συμβούλους κατά τη συζήτηση και ψηφοφορία του θέματος, αλλά την αρχική του εισήγηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση περί μετακίνησης των ορίων αλλά και γενικότερα το πρόβλημα των λίγων και υπεράριθμων τμημάτων του 2ου Γυμνασίου είχε ήδη γίνει γνωστή από το Σχολικό Συμβούλιο που έγινε στο σχολείο το φθινόπωρο στο οποίο συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου και ο Πρόεδρος της Β'Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Τράκας.

Κι εδώ μπαίνει το μεγάλο ερώτημα, αποδεχόμαστε τη δημιουργία τάξεων των 27 μαθητών; Ή με κάθε ευκαιρία δηλώνουμε την αντίθεση μας και στην πράξη; 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.