Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 13:54

Αυτο-βραβεύτηκε ο Δήμαρχος για τη χρηστή διακυβέρνηση του!


aristia


Βράβευσε τον... εαυτό του ο Δήμαρχος κ. Αποστολόπουλος αφού όπως γνωστοποιήθηκε, συμμετείχε στο πρόγραμμα "Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση" και o ίδιος ως μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) συγκρότησε την Επιτροπή των Κριτών. Στον διαγωνισμό άλλωστε βραβεύτηκαν σχεδόν όλοι οι δήμαρχοι του Δ.Σ. του ΙΤΑ.

Τα κριτήρια της βράβευσης μάλλον μελανά σημεία είναι για τον δήμο μας παρά τομείς που θα μπορούσε να διακριθεί:

-«Εκπροσώπηση, Συμμετοχή των Πολιτών», την ώρα που η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης υπολειτουργεί, αφού ούτε σχέδιο προϋπολογισμού δεν δίνουν στους πολίτες. Να θυμίσουμε επίσης ότι ο ίδιος ο δήμαρχος αρνήθηκε την πρόταση να συγκροτηθούν τα Δ.Σ. των νομικών προσώπων από πολίτες - διακεκριμένες προσωπικότητες του δήμου μας.

-«Ανταπόκριση», ναι είναι δυνατό σημείο της δημοτικής αρχής, κλασσικό παράδειγμα οι καμμένες λάμπες.

-«Αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα» με 11 εκατομμύρια ευρώ στο Ταμείο ενεκτέλεστο έργο εδώ και τέσσερα χρόνια, μάλλον το βραβείο του... Βατόμουρου θα μπορούσε να κερδίσει.

-«Ανοικτότητα και Διαφάνεια» είναι υποχρεωτική από το νόμο αλλά και εδώ δεν δημοσιοποιούν ούτε τις συμβάσεις που υπογράφουν.

-«Ικανότητα και Επάρκεια» ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει δηλώσει πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν υπάρχει επάρκεια όταν η συζήτηση φτάνει στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

-«Καινοτομία και προσαρμοστικότητα». Η δημοτική αρχή διακρίνεται για τον συντηρητισμό της και την άρνησή της σε κάθε καινοτομία που προτείνεται στο δημοτικό συμβούλιο. Ούτε τη διεύρυνση των πεζοδρομίων δεν δέχτηκε.

-«Βιωσιμότητα και μακροπρόθεσμος προσανατολισμός». Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Ούτε ένα νέο σχολείο δεν έχει μπει μπροστά παρά τις απανωτές διαμορφώσεις κάθε κοινόχρηστου χώρου και αποθήκης σε σχολική αίθουσα.

-«Υγιής Δημοσιονομική διαχείριση», αν εξαιρέσουμε ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κάνουν ακόμη χειρωνακτική αποκομιδή και βουτάνε τα χέρια τους σε τοξικά υγρά και σπασμένα γυαλιά ή σκουριασμένα σίδερα, ότι τα σχολεία μας έχουν κατσαρίδες και ότι τα παιδιά δεν πατάνε στις τουαλέτες από τη βρώμα, όλα καλά.

-«Ανθρώπινα δικαιώματα, πολυπολιτισμικότητα και κοινωνική συνοχή». Θα θυμάστε την ρήση του Δημάρχου ότι η κοινωνία μας δεν είναι ώριμη για τέτοια πράγματα.

-«Λογοδοσία». Ο πρόσφατος απολογισμός του Δημάρχου έγινε... "εν κρυπτώ" και κατηγορήθηκε γι αυτό.

Δεν ήταν λίγοι, λοιπόν, οι δημότες που το μάθανε και αναρωτήθηκαν «σε ποιο πράγμα είναι 5ος ο δήμος μας»; Και το ερώτημα απαντιέται με το γνωστό ρητό του έξυπνου ελληνικού λαού βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στα συγκεκριμένα Αριστεία..." Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει..." 

Να σημειώσουμε ότι η αξιολόγηση την οποία βασίστηκαν τα βραβεία εκπορεύτηκε από τρεις παράγοντες.
Ερωτηματολόγια που απάντησαν οι πολίτες. Το ερωτηματολόγια έτρεξαν για 10 μέρες (14/11/17 έως 24/11/17), χωρίς κανένα δελτίο τύπου. Άραγε πόσοι πολίτες το πήραν είδηση;
Από τους εργαζόμενους του δήμου, που βέβαια έχουν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι από την δημοτική αρχή, αφού δεν γίνεται τίποτα κατά κοινή ομολογία.
Και από την ίδια την δημοτική αρχή με… αυτοαξιολόγηση.

Ο κ. Αποστολόπουλος, αφού συγκρότησε την επιτροπή που θα τον κρίνει κρίθηκε ο 5ος καλύτερος Δήμαρχος στην Ελλάδα, με συμμετέχοντες όμως μόνο τους 23 από τους 325 δήμους της χώρας.


Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε το Αριστείο στο facebook

Για εν κρυπτώ βράβευση σχολίασε το πρωτοκλασάτο στέλεχος της παράταξης Αποστολόπουλου, Χρύσα Παρίση, η οποία αναρωτήθηκε με σχόλιο της, γιατί ο Δήμαρχος επέλεξε να μην ενημερώσει κανέναν άλλο και να παραστεί μόνο με τους "κολλητούς" του. Επιβεβαιώνοντας έτσι την έντονη φημολογία για ηγετική ομάδα γύρω από τον Δήμαρχο αλλά και τς κακές ενδοπαραταξιακές σχέσεις των στελεχών του.

Αντίστοιχη αιχμή αφήνει στο σχόλιο της και το άλλο μεγάλο στέλεχος, προερχόμενη από την Κοινότητα Παπάγου, η Ειρήνη Βεντουζά, γράφοντας: ".. Ελπίζω την επόμενη φορά να είμαι κι εγώ δίπλα σου. Θα είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για μένα"

Επικριτικό σχόλιο ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ και ο επικεφαλής της παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ". Ο κ. Κουγιουμτζόπουλος γνωστός δημοσιογράφος θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γνωρίζοντας ως φαίνεται από πρώτο χέρι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σχολίασε:

"Εμένα, λοιπόν, δεν με ενοχλεί που ο κ. Αποστολόπουλος ως μέλος του Δ.Σ. του ΙΤΑ έφτιαξε μια επιτροπή για να τον βραβεύσει. Αυτό είναι θέμα πολιτικής κουλτούρας. Εμένα με ενοχλεί ότι παρουσίασε στην Ευρώπη ότι εμείς ως πολίτες συμμετείχαμε στην διαδικασία αξιολόγησης και τον κρίναμε θετικά ακριβώς στις πολιτικές που τον κατηγορούμε ότι δεν κάνει τίποτα. Βιωσιμότητα και Μακροπρόθεσμος Προσανατολισμός, Κοινωνική Συνοχή, Αποδοτικότητα και Αποτελεσματικότητα, Καινοτομία και Δεκτικότητα στην Αλλαγή, Συμμετοχή κ.λπ. Με εξοργίζει που προσπαθούν να διαφημίσουν πολιτικές, που δεν πιστεύουν".


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.