Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 13:48

Κράτος και Δήμος Παπάγου-Χολαργού χρεώνουν... ακριβά τα δημόσια σχολεία


paideia

Τη συλλογή υπογραφών όλων των γονέων που τα παιδιά τους φοιτούν στα δημόσια σχολεία του Παπάγου και του Χολαργού για την... "ακριβή δημόσια δωρεάν παιδεία" έχει βάλει στόχο η Ένωση Γονέων Παπάγου Χολαργού. Στο κείμενο που διακινείται μέσω των Συλλόγων Γονέων ζητούνται οι ευθύνες του κράτους για την υποχρηματοδότηση της παιδείας, ενώ αναδεικνύονται κυρίαρχα, οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για την κακή εικόνα και κατάσταση των σχολείων του Δήμου μας. Μετά το πέρας της συλλογής υπογραφών το ψήφισμα θα φτάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ακουστεί η αγανάκτηση του συνόλου των γονέων από όλα τα σχολεία της πόλης.

Στο κείμενο του ψηφίσματος μεταξύ άλλων αναφέρεται:
"Απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, το κράτος να αυξήσει τις δαπάνες για την παιδεία, ο Δήμος άμεσα να καλύψει όλες τις ανάγκες των σχολείων και συγκεκριμένα:
• Σεισμική θωράκιση και αντισεισμική προστασία σχολικών κτηρίων.
• Υλοποίηση τεχνικής συντήρησης κτηρίων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς
• Ανέγερση νέων σχολικών μονάδων.
• Άμεση αναπλήρωση βοηθητικού προσωπικού (καθαριστών, τραπεζοκόμων) και δημιουργία πραγματικού και ουσιαστικού πλαισίου για την λειτουργία του ολοήμερου και την άψογη καθαριότητα των σχολείων.
• Εξοπλισμό εργαστηρίων και τάξεων με αναλώσιμα και γραφική ύλη.
• Οργάνωση απογευματινών αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων στους χώρους των σχολείων".

Το μεγάλο αγκάθι, η πρωινή καθαριότητα

Η Ένωση Γονέων παράλληλα εξέδωσε και δελτίο τύπου σχετικά με την πρωινή καθαριότητα στα σχολεία. Το δελτίο τύπου επιδιώκει να φέρει στο προσκήνιο για άλλη μια φορά το στρεβλό σύστημα της καθαριότητας που προβλέπει τα σχολεία να παραμένουν καθαρά μόνο τις ώρες που αυτά... δεν λειτουργούν.

Να θυμίσουμε ότι το θέμα της πρωινής καθαριότητας μετά από αίτημα του συνόλου σχεδόν των γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τους γονείς του συγκεκριμένου σχολείου να δείχνουν αποφασισμένοι να φύγουν με λύση αυτή τη φορά από το Δημαρχείο.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.