Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 16:50

Ανησυχία για την ασφάλεια σε Παπάγου και Χολαργό εν όψει διακοπών


listis

Δελτίο τύπου εξέδωσε η παράταξη "8 Προτάσεις για τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού" σχετικά με το θέμα της ασφάλειας ειδικότερα εν όψει καλοκαιρινών διακοπών.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την εγκληματικότητα εν’ όψει διακοπών

Με έντονη ανησυχία η παράταξη 8 Προτάσεις παρακολουθεί την πλήρη αδράνεια της δημοτικής αρχής στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών.
Πληρώνοντας 150.000 ευρώ ετησίως μια ιδιωτική εταιρεία security με ελάχιστη έως καμία αποτελεσματικότητα, παρακολουθεί με τα χέρια στις τσέπες, τις ζωές των κατοίκων Παπάγου και Χολαργού να κινδυνεύουν, τις περιουσίες τους να λεηλατούνται και τους δρόμους γεμάτους ανασφάλεια να ερημώνουν τη νύχτα.

Ιδιαίτερα εντείνεται η ανησυχία μας εν’ όψει των θερινών διακοπών.

Η δημοτική αρχή δεν κάνει ούτε το ελάχιστο που είναι η σύγκλιση του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας που τουλάχιστον θα έκανε μια στοιχειώδη αποτύπωση της κατάστασης και μια απλή τεκμηρίωση.

Η Παράταξη 8Προτάσεις έχει εγκαίρως προειδοποιήσει και επισημάνει ότι λόγω της τεράστιας υποστελέχωσης όλων των αστυνομικών τμημάτων της Ελλάδας, οι δημοτικές δράσεις και πιέσεις είναι ανταγωνιστικές και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου ο Δήμος Παπάγου Χολαργού να προκαλέσει ιδιαίτερο εθνικό και Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων.

Εχουμε καταθέσει τις συγκεκριμένες προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχουμε προτείνει στην δημοτική αρχή να συμβουλευτεί τα Προγράμματα Στρατηγικής Αστυνόμευσης που έχουνε εκπονήσει εκατοντάδες δήμοι στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Να συμμετάσχει σε προγράμματα με διεθνείς συνεργασίες όπως:
Το COPS Community Oriented Policing Services
Τα προγράμματα προσωποποιημένης αστυνόμευσης
Το Neighbourhood Policing Teams network
Τον Παρατηρητή της Γειτονιάς που εφαρμόστηκε στην Κύπρου

Να ακολουθήσει την οδηγία Νο. R (87) 19 του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία αναφέρεται στην «Οργάνωση της πρόληψης του εγκλήματος», την υπ' αρ. 711983 Σύσταση για τη «Συμμετοχή του κοινού στην αντεγκληματική πολιτική»

Να συμμετάσχει στο EUROPEAN FORUM FOR URBAN SECURITY και τα προγράμματα που το χρηματοδοτούν όπως το EUROsociAL και το IMPPULS

Να μπει στο EUNWA το δίκτυο πολιτών για την προστασία στις γειτονιές.

Να ενταχθεί στην πλατφόρμα European Crime Prevention Network (EUCPN)
και στο ISEC Programme for the Prevention of and Fight against Crime.

Επίσης να συμβουλευτεί το πρόγραμμα της CISCO για τις Εξυπνες πόλεις Technology and the Future of Neighbourhood Policing.

Και τέλος να παρακολουθεί και να μην χάνει προγράμματα όπως το MIGRATION AND HOME AFFAIRS που πρόσφατα έκανε πρόσκληση 13 εκατομμυρίων ευρώ με θέμα protection of public spaces.

Με όλα τα παραπάνω θα μπορούσε να δοκιμάσει επιτυχημένες πρακτικές στην προστασία των πολιτών στην γειτονιά, θα μπορούσε να εμπλέξει την πανεπιστημιακή κοινότητα και την αγορά νέων τεχνολογιών στην διερεύνηση του θέματος και πάνω από όλα θα μπορούσε με πιλοτικές εφαρμογές να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για μια ξεχωριστή αντιμετώπιση του προβλήματος στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, αντί να στέλνει άκυρες επιστολές απ’ αυτές που στέλνουν στο γραφείο του Υπουργού άλλοι 324 δήμοι απ’ όλη την Ελλάδα.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.