Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 15:55

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Ενισχυμένο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών"


security

Απάντηση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου στην ανακοίνωση της παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" για το θέμα της παραβατικότητας σε Παπάγου και Χολαργό. Στην απάντησή του ο Δήμαρχος επιτίθεται στη δημοτική παράταξη αναφέροντας ότι επιδιώκει να τρομοκρατήσει τον κόσμο, να παραπλανήσει την κοινή γνώμη κάνοντας στείρα αντιπολίτευση.

Βαφτίζει την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία security "πρόγραμμα που εκπονεί η Δημοτική Αρχή για την καταπολέμηση της παραβατικότητας", μέτρο στο οποίο άλλωστε έχουν καταφύγει αρκετοί ακόμη Δήμοι ενώ οι ληστείες και οι κλοπές συνεχίζονται με τους ίδιους ρυθμούς.

Αναφέρεται στη συνεργασία του Συμβουλίου Παραβατικότητας του Δήμου, με το Πάντειο Πανεπιστήμιο με την οποία "σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας, που αφορούν στα περιστατικά παραβατικών συμπεριφορών στην πόλη μας, καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισης αυτών" την ίδια ώρα που ο πολίτης αν ανατρέξει στην ιστοσελίδα του Δήμου στο πεδίο "Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας" το βρίσκει... κενό! Οι προσκλήσεις να σταματούν το 2015, ενώ στα πεδία "αποφάσεις" να μην υπάρχει καταχωρημένη καμία απόφαση!

paravatikotita

Και τελικά, ενεργοποιήθηκε να κλείσει ραντεβού την επόμενη εβδομάδα με τον Υπουργό κ. Τόσκα, την ώρα που στην ανακοίνωση τους οι "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" αναφέρουν ακριβώς αυτό, ότι όλοι οι Δήμαρχοι συνατιούνται και πιέζουν τον Υπουργό και ο... "σώσον εαυτόν σωθήτω"...

 

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του Δημάρχου:

Χολαργός, 20 Ιουνίου 2018

Απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης «8 Προτάσεις για τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού»

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης 8 Προτάσεις για τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, κάθε άλλο παρά ανακοίνωση έκφρασης της ανησυχίας τους είναι.
Είναι άλλος ένα τρόπος με τον οποίο η συγκεκριμένη παράταξη προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να τρομοκρατήσει τον κόσμο.
Σχετικά με το θέμα της ασφάλειας των πολιτών μας και λόγω της συγχώνευσης των δύο Αστυνομικών Τμημάτων, γεγονός στο οποίο η δημοτική αρχή ήταν αντίθετη, ο Δήμος μας εκπονεί από τον Οκτώβριο του 2015 πρόγραμμα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας και της ενίσχυσης της ασφάλειας των πολιτών, μέσω της συνεργασίας με ιδιωτική εταιρία security.
Η συνεργασία με την εν λόγω εταιρία περιλαμβάνει βραδινή περιπολία σε όλη την πόλη με τρία αυτοκίνητα-patrol και πεζή περιπολία τριών ατόμων, στο μεγάλο πάρκο Παπάγου, στο Άλσος του Χολαργού και σε άλλα σημεία της πόλης μας.
Το προσωπικό της εταιρίας είναι έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο και οι κάτοικοι της πόλη μας αναγνωρίζουν το έργο τους και ομολογουμένως έχει ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειάς τους. Κάθε άλλο λοιπόν παρά με σταυρωμένα χέρια κάθονται.
Επιπλέον ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, στο πλαίσιο του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας, συνεργάζεται εδώ και αρκετό καιρό με το τμήμα Κοινωνιολογίας -τομέας εγκληματολογίας, του Παντείου Πανεπιστημίου και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας, που αφορά στα περιστατικά παραβατικών συμπεριφορών στην πόλη μας, καθώς και στους τρόποι αντιμετώπισης αυτών.
Σχετικά με τα προγράμματα που αναφέρει η Δημοτική Παράταξη 8 Προτάσεις, προφανώς δεν εφαρμόζονται σε κανέναν δήμο της χώρας μας, ή πρόκειται για προγράμματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ή για πιλοτικές εφαρμογές προγραμμάτων για τα οποία αποφασίζει η αστυνομία.
Δεν μπορούν λοιπόν να κατηγορούν τη δημοτική αρχή ότι δεν κάνει ούτε το ελάχιστο. Ότι μπορούμε να κάνουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας το κάνουμε. Να κάνουμε τη δουλειά της αστυνομίας, δυστυχώς δεν μπορούμε.
Ούτε επίσης μπορούμε να στελεχώσουμε τα Αστυνομικά Τμήματα με προσωπικό.
Απαιτούμε όμως από τους αρμόδιους φορείς με πολλαπλές συναντήσεις και επιστολές τις οποίες εσείς χαρακτηρίζετε «άκυρες».
Μάλλον εσείς καταφεύγετε στην πολιτική των άκυρων επιστολών και ανακοινώσεων, χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση.
Καλό είναι λοιπόν να αναγνωρίζουμε τις όποιες καλές προθέσεις και προσπάθειες και να μην απαξιώνουμε κάθε τι καλό γίνεται στην πόλη μας, στο βωμό της στείρας αντιπολιτευτικής πολιτικής.
Εμείς από την πλευρά μας αναγνωρίζουμε ότι το πρόβλημα της ασφάλειας των πολιτών είναι υπαρκτό, όπως συμβαίνει και σε όλη τη χώρα.
Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ήταν από τους πρωτοπόρους Δήμους που συνεργάστηκαν με ιδιωτική εταιρία security, πρακτική την οποία ακολούθησαν και άλλοι Δήμοι της Αττικής.
Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο Δήμαρχος έχει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα την επόμενη εβδομάδα.
Τόσο ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για την εξυπηρέτηση του πολίτη κ. Βασίλειος Σιαμάνης, αλλά και το προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου και της ιδιωτικής εταιρείας security, είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας, οποιαδήποτε ώρα και στιγμή.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.