Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 07:33

Δικαιώθηκαν οι γονείς του Γυμνασίου Παπάγου για την εγκαταλειμμένη οικοδομή


iatrikivivliothiki

Απόλυτη δικαίωση για τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου Παπάγου είναι η ανάληψη ευθύνης τόσο για την περίφραξη του χώρου όσο και τον καθαρισμό αυτού από το Ίδρυμα Ιατρική Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Ιατρικής Τεκμηρίωσης (ΙΕΙΒΚ) στο οποίο ανήκει η γνωστή ημιτελής οικοδομή που βρίσκεται όπισθεν του σχολικού συγκροτήματος. Η συγκεκριμένη οικοδομή (βλ. φωτό) διατηρείται πλήρως εγκαταλειμμένη εδώ και πολλά χρόνια, φιλοξενώντας διάφορες παραβατικές δράσεις σε απόσταση αναπνοής από τους μαθητές των σχολείων του Παπάγου.

Καμία ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και καμία Δημοτική Αρχή δεν ευαισθητοποιήθηκαν να κινήσουν διαδικασίες ουσιαστικά προφύλαξης των μαθητών, κι έτσι ήρθε η φετινή διοίκηση του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου να καλύψει τα κενά, κάνοντας τις σωστές κινήσεις προς τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να φέρει το θετικό αποτέλεσμα.

iatrikivivliothikid

Διαβάστε το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Παπάγου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ενέργειες του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Παπάγου, έφεραν αποτελέσματα στο πρόβλημα της ατελούς οικοδομής του κτιρίου της Ιατρικής Βιβλιοθήκης, που βρίσκεται στο δασύλλιο πίσω από το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Παπάγου, με τη μορφή περίφραξης του περιβάλλοντα χώρου, από τους ιδιοκτήτες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, ξεκίνησε τις σχετικές ενέργειες στα μέσα του Μαίου 2018, καταθέτοντας σχετικούς φακέλους στην Πολεοδομία Αθηνών αλλά και στην Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής και τον Οκτώβρη 2018 στον Συνήγορο του Πολίτη.

iatrikivivliothikic
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την κινητοποίηση των αρμόδιων μηχανισμών, με συνέπεια την δημιουργία έκθεσης της Πολεοδομίας που τεκμηριώνει την επικινδυνότητα του χώρου και επιτάσσει την περίφραξή του και την έκθεση του Υγειονομικού που επιτάσσει τον καθαρισμό του. Οι εκθέσεις προωθήθηκαν στο Αστυνομικό τμήμα Παπάγου.

Συνέπεια όλων αυτών είναι ότι το Ίδρυμα Ιατρική Βιβλιοθήκη και Κέντρο Ιατρικής Τεκμηρίωσης (ΙΕΙΒΚ) με επιστολή του προς την Δ/νση Υγειονομικού, κοινοποιούμενη στον Σύλλογο Γονέων του 1ου Γυμνασίου Παπάγου, ανέλαβε την ευθύνη για τον καθαρισμό και την περίφραξη του χώρου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Παπάγου, ευχαριστεί όλους όσοι πίστεψαν ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί, από ενέργειες ενός Συλλόγου Γονέων και μόνο και όλους όσοι συμμετείχαν επικουρικά στην όλη διαδικασία, που είχε σαν αποτέλεσμα να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα του ταλάνιζε την περιοχή για δεκαετίες.

Παπάγου Δεκέμβριος 2018
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Παπάγου

 

iatrikivivliothikib


φωτό αρχείου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.