Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 19:26

"Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε μάθημα με τέτοια φασαρία", μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Χολαργού


 

Παρά τη ζέστη και εν μέσω καλοκαιριού μεγάλη ομάδα μαθητών και γονέων του 1ου Λυκείου, αλλά και του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έξω από το Δημαρχείο της Περικλέους.

"ΟΧΙ στην υποβάθμιση του σχολείου μας" έγραψαν τα παιδιά στο πανό για να διαμαρτυρηθούν στον κακό προγραμματισμό της δημοτικής αρχής Αποστολόπουλου, όπως είπαν, που συνεχίζει να θέλει μαθητές και εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα παράλληλα με τα έργα, αλλιώς το σχολείο να λειτουργήσει σε απογευματινή βάρδια.

Ο Δήμαρχος αυτή τη φορά για να "χρυσώσει το χάπι" πρότεινε να μεταφερθούν οι μαθητές της Γ' τάξης στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού και οι μαθητές των άλλων δύο τάξεων, είτε να παραμείνουν στο εργοτάξιο-σχολείο για πρωινό μάθημα, είτε να μεταφερθούν και αυτοί στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού με απογευματινό ωράριο.

Οι αντεγκλήσεις μεγάλες στη συνεδρίαση, αφού η συζήτηση διήρκησε σχεδόν πέντε ώρες. Με τους συγκεντρωμένους γονείς και μαθητές να παραμένουν όλη αυτή την ώρα στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου, αφού δεν τους επιτράπηκε η είσοδος λόγω covid19. Με αμείωτη ανησυχία και προβληματισμό παρακολούθησαν όλη τη συνεδρίαση σε live streaming από τα κινητά τους.

Διεύθυνση και Σύλλογος διδασκόντων, Σύλλογος γονέων και εκπρόσωποι των μαθητών τράβηξαν ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή στο θέμα της απογευματινής λειτουργίας, ενώ στο ενδεχόμενο παράλληλων εργασιών και μαθημάτων κατέθεσαν την αρνητική εμπειρία τους αφού η λύση αυτή δοκιμάστηκε την άνοιξη.

"Κανένας δεν είναι μέσα, δεν το ζει. Δε διαφωνώ ότι έχετε πάρει κάποια μέτρα για την ασφάλεια τη δικιά μας και σας ευχαριστούμε γι αυτό, αλλά δεν έχετε φροντίσει να μη μας πιάνει πονοκέφαλος. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε μάθημα με τέτοια φασαρία όσο και να ελαχιστοποιηθεί. Και δεν είναι το ίδιο να είμαστε σπίτι μας και να γίνονται δίπλα έργα, όπως ακούστηκε. Στο σχολείο πρέπει να προσέχεις και έχεις το θόρυβο δίπλα σου. Όσο για το
απογευματινό ωράριο διαφωνούμε καθέτως, διότι απλά δεν βοηθάει το πρόγραμμα των μαθητών", δήλωσε η μαθήτρια Ξένια Ιωακειμίδη που εκπροσώπησε τη μαθητική κοινότητα του 1ου Λυκείου Χολαργού στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έντονη αντιπαράθεση προκάλεσε η νέα πρόταση του Δημάρχου, αφενός γιατί ακούστηκε για πρώτη φορά εκείνη την ώρα, οπότε δεν υπήρξε χρόνος για την επεξεργασία της και αφετέρου διότι στο ίδιο μοτίβο που έχει υιοθετήσει ο Δήμαρχος εξ αρχής, διατυπωνόταν με ένα έμμεσο, εκβιαστικό δίλημμα αφού για την πρόταση με τα παράλληλα έργα και μάθημα απαιτούσε την έγγραφη, σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων!

"Οριακά προσβλητική προς τη σχολική κοινότητα η πρόταση του Δημάρχου", ανέφερε χαρακτηριστικά η Δημοτική Σύμβουλος κα Χαμηλοθώρη, ενώ σχεδόν όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης επέρριψαν ευθύνες κακών χειρισμών για το θέμα στον Δήμαρχο.

Το θέμα δυστυχώς 40 μέρες πριν τον αγιασμό και παρότι πάρθηκε απόφαση, παραμένει ολοφάνερα ανοιχτό, αφού όπως διαφάνηκε από τη συζήτηση ο Δήμαρχος δεν θα πάρει την έγγραφη βεβαίωση των καθηγητών που επιθυμεί. Οπότε αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση, να παραμείνει τελικά μόνο το δεύτερο σκέλος της πρότασης του και να πάρει το δρόμο προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου...

Η πρόταση του Δημάρχου που πλειοψηφικά επικράτησε:
Μεταφορά των μαθητών της Γ' τάξης του 1ου Λυκείου Χολαργού στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού με κανονικό ωράριο και παραμονή για τις άλλες δύο τάξεις εντός του σχολείου με παράλληλα μαθήματα και εργασίες μόνο αν οι εκπαιδευτικοί του 1ου Λυκείου Χολαργού δώσουν εγγράφως τη συγκατάθεσή τους. Διαφορετικά, οι μαθητές των Α' και Β' τάξεων του Λυκείου θα μεταφερθούν στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού με απογευματινό ωράριο.

Υπέρ της πρότασης του κου Αποστολόπουλου ψήφισαν οι:

Οικονόμου, Κούτρας, Παρίση, Κουκής, Χατζής, Τσικρικώνη, Νικάκη, Υφαντής, Σιαμάνης, Τράκας, Πετράκης, Αυγουρόπουλος, Βεντουζά, Ρουφογάλη, Πολύδωρας, Στάικος, Γκούμα


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.