Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 03:09

226 Κατεστραμμένοι κάδοι σε Παπάγου και Χολαργό βαίνουν προς εκποίηση


Την εκποίηση των κατεστραμμένων κάδων που βρίσκονται σε τεράστιες στοίβες στα δύο εργοτάξια Παπάγου και Χολαργού αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του. Συγκεκριμένα 160 μεταλλικοί κάδοι, 52 πλαστικοί και 14 καφέ πρόκειται να αποσυρθούν. Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έκρινε ότι οι κάδοι αυτοί δεν συμφέρει να επισκευασθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καφέ κάδοι, 100 στο σύνολο, τοποθετήθηκαν μόλις το 2019 κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ οι μπλε κάδοι αποκτήθηκαν μετά το 2017, οπότε είχε γίνει και η προηγούμενη μαζική εκποίηση κάδων. 

«Η πρόταση της εκποίησης εισήχθηκε στη συνεδρίαση χωρίς μελέτη που να καταγράφονται τα προβλήματα των κάδων, το έτος κτήσης τους, ο κύκλος ζωής τους και η αιτιολόγηση της ασύμφορης επισκευής τους», τόνισε η Δημοτική Σύμβουλος κα Μ. Σιώτου.

Ο Δήμαρχος δίνοντας κάποια στοιχεία ανέφερε, ότι κάθε χρόνο δαπανώνται σχεδόν 70.000 ευρώ για την αγορά νέων κάδων και περί τα 5.000 ευρώ σε ανταλλακτικά. Όσοι μεταλλικοί κάδοι υπάρχουν έχουν αποκτηθεί πριν το 2010 κι έκτοτε οι νέες αγορές αφορούν μόνο σε πλαστικούς. Οι καφέ κάδοι που είχε προμηθεύσει στο Δήμο η Περιφέρεια Αττικής με δικές της δαπάνες ήταν πάρα πολύ κακής ποιότητας.

Ο κ. Αποστολόπουλος απαντώντας στην έλλειψη μελέτης που να τεκμηριώνει ότι δεν είναι συμφέρουσα η δαπάνη της επισκευής που έθεσε η κα Σιώτου, τόνισε ότι είναι σίγουρα σε αχρηστία αυτοί που προτείνονται για εκποίηση και όποιος θέλει μπορεί να επισκεφθεί τα εργοτάξια για να το διαπιστώσει.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παπάγου κ. Υφαντής πρόσθεσε ότι θα έρθουν στο δήμο από τον ΕΔΣΝΑ 90 νέοι κάδοι καφέ, χωρίς κλειδαριά και επάνω θα έχουν αυτοκόλλητο όπου θα αναφέρουν τι αντικείμενα μπορεί ο καθένα να πετά σε αυτούς, απαντώντας στην πρόταση του κ. Καραγιάννη για την ανάγκη μίας νέας καμπάνιας ενημέρωσης όσον αφορά στα οργανικά απορρίμματα.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.