Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 04:56

ΜΗΔΕΙΑ: Μείον 200 δέντρα και 1.200 περιπτώσεις θραύσης κλαδιών σε Παπάγου Χολαργό


Με αφορμή την ενημέρωση που μετέφερε η δημοτική σύμβουλος Ν. Χαμηλοθώρη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από την απολογιστική συζήτηση για τις καταστροφές της ΜΗΔΕΙΑΣ στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠ), ο Δήμαρχος αποκάλυψε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του περιβάλλοντος το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα η κα Χαμηλοθώρη αναφέρθηκε στα πρώτα απολογιστικά στοιχεία που κατέθεσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου που έκαναν λόγο για περίπου 170 δέντρα που κατέπεσαν χωρίς όμως σε αυτά να προσμετριούνται τα δέντρα στα πάρκα της πόλης, γιατί σε αυτά η απογραφή είναι σε εξέλιξη. Αναλυτικά τα στοιχεία που παρουσίασε η Υπηρεσία αναφέρουν 150 δέντρα (κυρίως πεύκα) στην Κοινότητα Παπάγου χωρίς το Μεγάλο Πάρκο που υπολογίζονται γύρω στα 15. Ενώ στο Χολαργό κατέπεσαν περί τα 20 δέντρα χωρίς να έχει γίνει απογραφή σε κανένα από τα πάρκα της Κοινότητας. Όσον αφορά στις θραύσεις κλαδιών μετρήθηκαν 800 περιπτώσεις δέντρων στου Παπάγου και άνω από 300 περιπτώσεις στο Χολαργό π σε πεζοδρόμια και πλατείες και 83 εντός οικοπέδων. 

Η δημοτική σύμβουλος ενημέρωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΤΕΣΟΠ πρότεινε την τήρηση ενός ημερολογίου ή ακόμη καλύτερα τη δημιουργία ενός δημόσιου forum με τη συμμετοχή και των πολιτών, κι εκεί να τηρηθούν όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, όσο ακόμη είναι νωπά, όπως οι πολύωρες διακοπές ρεύματος, οι πτώσεις και θραύσεις κλαδιών και δέντρων, η ελλιπής επικοινωνία δήμου-δημοτών κ.ά. ώστε αυτά τα στοιχεία να αποτελέσουν τη βάση για το σχεδιασμό σε δεύτερο χρόνο.  

Ο κ. Αποστολόπουλος σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη ανακοίνωση ανέφερε: «Από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο που γίνονται οι δενδροφυτεύσεις θα γίνει ένα μεγάλο πρόγραμμα για να φυτέψουμε δέντρα στις περιοχές που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές με τα περίπου 200 δέντρα που χάθηκαν κι έχει αλλάξει το ισοζύγιο της περιοχής. Για το θέμα του περιβάλλοντος κι επειδή πιέζουν και κάποιες παρατάξεις θα είναι ένα θέμα που θα υπάρξουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα, καλό θα είναι να περιμένετε και θα δείτε πράγματα που δεν τα περιμένετε».

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.