Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 00:03

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Φταίει ο Νικολάου, οι υπηρεσίες, ο εργολάβος και οι δημότες για τη Βουτσινά


Το έργο της ανάπλασης της Βουτσινά ήταν όραμα του τ. Δημάρχου Χολαργού Δ. Νικολάου. Έτσι ξεκίνησε την απολογητική, όπως ακούστηκε, τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Ηλ. Αποστολόπουλος, αποποιούμενος εκ προοιμίου τις όποιες ευθύνες για τις κακοτεχνίες, τη μορφή του έργου και τη μαζική κοπή δέντρων, αλλά τελικά αναγνωρίζοντας τα αδιέξοδα των επιλογών του.

Το θέμα έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (26/5) μετά τη συλλογή υπογραφών σε διαμαρτυρία κατοίκων της Βουτσινά και όχι μόνο, με αφορμή τη μαζική εξαφάνιση των δέντρων από τα νέα πεζοδρόμια (θα ακολουθήσει ρεπορτάζ).

Σε μία από τις πολύ κακές του στιγμές, ο Δήμαρχος προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους για την ανάπλαση της οδού, που μέχρι πρότινος ανέφερε ότι ο κόσμος τον καλούσε στο τηλέφωνο για να του δώσει συγχαρητήρια. Στη δημοτική αρχή Νικολάου, στην Τεχνική Υπηρεσία, στον εργολάβο του έργου, ενώ δε δίστασε να επιρρίψει ευθύνες ακόμη και στους ίδιους τους δημότες!

Αρχικά εξήγησε ότι η μελέτη είχε ψηφιστεί το 2007 από τη δημοτική αρχή Νικολάου και αποτελούσε όραμα του τότε Δημάρχου. Ο κ. Αποστολόπουλος επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν ήταν ένα δικό του όραμα, αλλά βρήκε την προ δεκαετίας μελέτη στα συρτάρια, την ξεσκόνισε και την υιοθέτησε. «Όπως και να ναι δεν ήταν ένα δικό μου όραμα», είπε καταλήγοντας.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο βιντεάκι που κυκλοφόρησε μαζικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας «SOSγια τα δέντρα της γειτονιάς μας» με την αυτοψία των δημοτών για τις 17 ελιές που δεν μεταφυτεύτηκαν στο Δημοτικό Ελαιώνα, ανέφερε «Είπε ποτέ ο Δήμαρχος ότι έχουν μεταφυτευτεί ελιές;… Ποτέ ο Δήμαρχος δεν απάντησε σε κάτι, αλλά οι υπηρεσίες έχουν απαντήσει». Για να συμπληρώσει «Η απάντηση της υπηρεσίας δεν ήταν ακριβώς σωστή σε αυτά που γράφει». Ενώ προσπάθησε επανειλημμένα να προσθέσει τις 10 ελιές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο χώρο, ελιές που ο  πρ Αντιδήμαρχος Αυγουρόπουλος έχει καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι προέρχονταν από το έργο της πλατείας Φανερωμένης. Μία προσπάθεια που όπως φάνηκε δεν έπεισε κανέναν με τα αριθμητικά άλματα, που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος.

Μετά του έφταιξε ο εργολάβος. «Μπορεί ο εργολάβος να μην πρόσεξε καλά σε κάποιες ελιές που έβγαζε. Αν θεωρήσω ότι έχει κάνει ζημιά σε 6-7 ελιές θα τον υποχρεώσω να τις αγοράσει και να φυτέψει μεγέθους ίδιου που είναι οι ελιές τώρα 10-20-30 ετών επάνω στον ελαιώνα». Όμως λείπουν αυτή τη στιγμή 30 ελιές.

Και στο αποκορύφωμα του λόγου του ο Δήμαρχος κατέληξε να επιρρίπτει την κακή κατάσταση των ελαιόδεντρων στους ίδιους τους… διαμαρτυρόμενους δημότες: “Οι μισές ελιές είναι για πέταμα μόλις τις βγάζουμε. Είναι καχεκτικές. Δεν τις έχει ποτίσει ποτέ κανένας. Ποτίζονται μόνο από τη βροχή. Κανένας δημότης δεν βγήκε ποτέ να ποτίσει την ελιά που βρίσκεται μπροστά από το σπίτι του».

Ωστόσο, αναλογιζόμενος πλέον ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι παρόντες και παρακολουθούν ζήτησε από την ομάδα «sosγια τα δέντρα της γειτονιάς» κάθε φορά που αφαιρείται ένα δέντρο να παρίσταται ένα μέλος της ομάδας. Μία μεγάλη νίκη για τις διεκδικήσεις των δημοτών από μία δημοτική αρχή του 54% που από την πρώτη στιγμή θεώρησε ότι οι δημότες μαζί, με την εκλογική νίκη του έδωσαν και λευκή επιταγή.  

 

Δείτε τη βασική τοποθέτηση του δημάρχου στις 4.26' 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.