Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 12:46

Το «μπον φιλέ» του Παπάγου, Πίνδου και Αργυροκάστρου, ανέλαβε Επιτροπή για αγορά


Σε εξαμελή επιτροπή κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού μετά από πρόταση του Δημάρχου, η οποία θα διερευνήσει την πιθανότητα αγοράς του οικοπέδου Πίνδου και Αργυροκάστρου από τον ΑΟΟΑ.

Το οικόπεδο που είναι ουσιαστικά χωρισμένο σε 5 κομμάτια συνολικού εμβαδού 5.617 τμ, με τα 1.717 τμ να ανήκουν στο Δήμο, ενώ τα 3.900 στον ΑΟΟΑ, έχει δημιουργηθεί από συνενώσεις οικοπέδων και καταργήσεις δρόμων. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, υπάρχει ακόμη ένα κομμάτι που μπορεί να διεκδικηθεί από τον Δήμο και σε περίπτωση που κερδηθεί το δικαστήριο θα περιέλθει πλέον το 55% του οικοπέδου στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προβλέπει για το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο χρήσεις αθλητισμού, πολιτισμού και διοίκησης. Ωστόσο στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου άνοιξε ξανά το θέμα της χρήσης μετά την απόκτηση του, με τον Δήμαρχο να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει αγορά λέγοντας ότι «ένα εμπορικό κέντρο δεν χρειάζεται εκεί», και τον κ. Τίγκα να επισημαίνει ότι «άλλος ένα χώρος πρασίνου δεν θα είναι η βέλτιστη λύση».

Η εξαμελής επιτροπή που αποτελείται από τον Δήμαρχο Ηλ. Αποστολόπουλο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ν. Κουκή και τους Δημοτικούς Συμβούλους Χ. Παρίση, Ε. Βεντουζά, Β. Ρετσινιά και Μ. Στάικο, θα αναλάβει:

Την μελέτη των ανωτέρω στοιχείων με την υποστήριξη της Τεχνικής και της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Την υποβολή πρότασης προς τον ΑΟΟΑ, για τη διευθέτηση των ζητημάτων που ενδεχομένως εκκρεμούν.

Τηn διερεύνηση για την απόκτηση του συνόλου της έκτασης από τον Δήμο Παπάγου - Χολαργού.

Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι αν δεν επέλθει συμφωνία με τον ΑΟΟΑ για αγορά, θα δοθεί εντολή να διεκδικηθεί. Μία λύση που θα εξασφαλίσει πάνω από το μισό του οικοπέδου. Και μία λύση που αποτελεί ατού για τις διαπραγματεύσεις, αφού έχει μείνει στα συρτάρια για πάρα πολλά χρόνια.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.