Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 07:43

Με 9 ευρώ την ώρα έρχεται ξανά το παγοδρόμιο στο Άλσος του Χολαργού


Μεγάλη αντιπαράθεση προκάλεσε η συζήτηση του θέματος για την εκμίσθωση σε ιδιώτη μέρους του κεντρικού Άλσους στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δημοτική αρχή, για ακόμη μία φορά με τον Δήμαρχο απόντα, εμφανίστηκε ασυντόνιστη και χωρίς να μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης γενικότερα και ειδικότερα για τα απολογιστικά οικονομικά στοιχεία του εγχειρήματος του 2019 δηλαδή τα συνολικά έσοδα, το ύψος του 2% που ήταν η απόδοση στο Δήμο, πόσα κουπόνια τελικά δόθηκαν σε ευπαθείς ομάδες κ.λπ. Βασικά στοιχεία που όπως ανέφεραν θα βάρυναν τη λήψη της απόφασης. Δεσμεύτηκαν ωστόσο να τα στείλουν στους δημοτικούς συμβούλους την αμέσως επόμενη μέρα της συνεδρίασης, μετά όμως την ψηφοφορία του θέματος.

Η κα Β. Νικάκη ανέλαβε να απαντήσει κάποιες από αυτές ως εντεταλμένη πολιτισμού την περίοδο του 2019, οπότε και είχε εκμισθωθεί στην ίδια εταιρεία το Άλσος για το παγοδρόμιο, για πρώτη φορά. «Δεν έχω τα συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία που ζητήθηκαν. Αυτό που μπορώ να πω σε γενικές γραμμές είναι ότι εισπράχθηκαν έσοδα. Αυτό το ποσοστό  που προβλεπόταν από την σύμβαση εισπράχθηκε. Όσα παιδιά ήταν από ευπαθείς ομάδες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πολλές περιπτώσεις δωρεάν και όσον αφορά στην καθαριότητα δεν υπάρχει πολύ μεγάλη επιβάρυνση γιατί δεν το επιτρέπει ούτε το πάρκο».

Η αναπληρώτρια Δημάρχου κ. Ε. Βεντουζά έθεσε το ερώτημα «θέλουμε να γίνει το παγοδρόμιο ή δε θέλουμε; Θα υπάρχει κάποιος άνθρωπος που θα ελέγχει το ταμείο κάθε βράδυ, όπως γίνεται και στο Φεστιβάλ. Αν αγοράσουμε αυτό το πολύ ωραίο παγοδρόμιο με 50.000 ευρώ και πιάσει μια βροχή δε θα έχουμε κάνει τίποτα. Το κάνουμε για τη χαρά, για  να γίνει κάτι. Ο Δήμος πολιτιστικά πρέπει να προχωρήσει».

Η κα Μ. Ρουφογάλη αρμόδια Αντιδήμαρχος τεκμηριώνοντας την πρόταση ανέφερε ότι θα δοθεί η ευκαιρία σε δημότες να καλύψουν τις θέσεις εργασίας, που θα ανοίξει ο επιχειρηματίας, θα ενισχυθεί η αγορά που βρίσκεται σε μικρή απόσταση, ενώ θα προσθέσει και αίγλη στην πόλη.

Την πρόταση καταψήφισαν οι Π. Ζήκας, Μ. Σιώτου, Ν. Χαμηλοθώρη, Γ. Ρεμούνδος μετά από την έντονη συζήτηση που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε από το 2:59’ στο

Η πλειοψηφική απόφαση εκμισθώνει χώρο του Άλσους Χολαργού σε ιδιωτική εταιρεία έναντι 2% επί των εσόδων της για την περίοδο από 24/11/2021 (με έναρξη της σύμβασης δηλαδή από την ημέρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου) έως τις 15-01-2022.

Η εταιρεία θα χρεώνει σύμφωνα με την αίτηση της που έγινε δεκτή από τη δημοτική αρχή 9ευρώ/ώρα για το Παγοδρόμιο και 3 ευρώ για τα Ψυχαγωγικά παιχνίδια, ενώ θα ορίσει ένα πακέτο για τους πολύτεκνους και θα παραδώσει στο Δήμο για τους άπορους 300 κουπόνια για 1 παιχνίδι ή μία ώρα παγοδρόμιο.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.