Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 04:03

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Η ηχορύπανση και το κυκλοφοριακό είναι θέμα παιδείας"


Το θέμα της ηχορύπανσης που έχει αρχίσει να απασχολεί έντονα πλέον τους δημότες έβαλε για δεύτερη φορά, όπως ανέφερε, η δημοτική Σύμβουλος Μ. Σιώτου ως ερώτηση στη διαδικασία των εκτός ημερήσιας διάταξης στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ένα θέμα που απασχολεί και τους δημόσιους διαλόγους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μαρτυρίες δημοτών από διάφορα σημεία της πόλης Ναυαρίνου, 17ηςΝοεμβρίου, Υμηττού, Εθνικής Αμύνης, Αναστάσεως, ακόμη και δρόμους που κάποτε θεωρούνταν πολύ πιο ήσυχοι όπως η Κύπρου, η Ιωνίας ακόμη και η Σωρανού του Εφεσίου.

Συγκεκριμένα η κα Σιώτου ρώτησε τον Δήμαρχο:

«Σας είχαμε ρωτήσει και στην 15η συνεδρίαση και δεν πήραμε απάντηση οπότε το επαναφέρω. Αφορά στην ταλαιπωρία των δημοτών από την ηχορύπανση των αυτοκινήτων. Καταγράφονται έντονες διαμαρτυρίες για αυξημένη κίνηση, μεγάλες ταχύτητες αυτοκινήτων και μηχανών, κινητικότητα συνεχή αυτοκινήτων για εύρεση πάρκινγκ, όλα αυτά δημιουργούν δυσφορία. Τι σκοπεύετε να κάνετε και πως θα αντιμετωπίσετε αυτό το έντονο πρόβλημα που έχει πλέον μπει στην καθημερινότητα ακόμα και των κατοίκων του Παπάγου, που υποτίθεται ήταν μια ήσυχη και φιλική κηπούπολη που όλοι ζήσαμε κάποτε".

Για να απαντήσει ο κ. Αποστολόπουλος: “Βάσει ποιων μελετών λέει η κα Σιώτου ότι έχει αυξηθεί η κυκλοφορία; Υπάρχουν επίσημα στοιχεία αυτή τη στιγμή που να λέει ότι έχει αυξηθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων; Δε θα πω ότι δεν έχει αυξηθεί, αλλά να μιλάμε με επίσημα στοιχεία. Για την ηχορύπανση τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;

Έχουμε προσωπικό να είναι με μετρητές ηχορύπανσης στα αυτοκίνητα και να τους κάνει παρατηρήσεις να σταματάνε; Εκτός κι αν πιστεύετε εσείς ότι έχουμε δημοτική αστυνομία, τα 2 άτομα που έχουμε και μπορούν να αναλάβουν κι αυτή την αρμοδιότητα. Στου Παπάγου δεν έχει αλλάξει κάτι. Από την Πίνδου πέρναγε όλος ο κόσμος από την Πίνδου συνεχίζει, εκτός κι αν θεωρείτε και την Αναστάσεως που ανεβαίνουν προς την Αττική Οδό και μπορεί κι αυτό να τους ενοχλεί.

Αν έχετε μία πρόταση για την ηχορύπανση να την καταθέσετε. Είναι γνωστό ότι όλοι πρέπει να τηρούμε τα 30χλμ/ώρα μέσα στην πόλη, αλλά αυτό είναι θέμα παιδείας, πρέπει όλοι μας να το καταλάβουμε”. 

Μπορείτε να δείτε τον συγκεκριμένο διάλογο στο 49:58’ με το link


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.