Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 12:09

Παραχωρήθηκε στον ΣΠΑΥ ο χώρος πρασίνου της Αγίας Σκέπης


Με μία απόφαση κατά πλειοψηφία, με μόνες ψήφους ΚΑΤΑ από τις Δημοτικές Συμβούλους Μ. Σιώτου και Ν. Χαμηλοθώρη, παραχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) το πράσινο σημείο που βρίσκεται στην Αγία Σκέπη στο χώρο, όπου στεγαζόταν η επιχείρηση δεξιώσεων και συγκεκριμένα το Ο.Τ.181.

Ο ΣΠΑΥ με τη σειρά του θα το εντάξει στο πρόγραμμα «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ» και στο χώρο θα γίνει ένα βοτανικός κήπος, μία παιδική χαρά, κι ένα γυμναστήριο, σύμφωνα με την τοποθέτηση που έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Θ. Κούτρας. Σύμφωνα και με την εισήγηση «θα γίνουν οι απαραίτητες διαμορφώσεις, ώστε να λειτουργήσει ως ένας δημόσιος χώρος αναψυχής και πρασίνου».

Η απόφαση παραχώρησης αφορά σε 5 χρόνια, αλλά όπως ανέφερε ο Δήμαρχος «εμείς θα το λειτουργούμε».

Στην τοποθέτηση της η κα Σιώτου ανέλυσε τους λόγους της διαφωνίας της παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ». Διευκρίνισε ότι μία νέα παιδική χαρά ακριβώς δίπλα στην εμβληματική του Μεγάλου Πάρκου είναι απολύτως περιττή. Ότι με την παραχώρηση του χώρου στον ΣΠΑΥ μιλάμε για άλλη μία υπερτοπική χρήση, που θα συγκεντρώνει επιπλέον κόσμο σε μία ήδη επιβαρυμένη περιοχή, ακριβώς δίπλα στο γνωστό καφέ του Πάρκου. Χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών και κυκλοφοριακών επιπτώσεων και με μία ελλιπή εισήγηση που δεν περιελάμβανε, ούτε την τεχνική μελέτη.

Επισήμανε, ότι το συνολικό ποσό που ο ΣΠΑΥ θα χρηματοδοτηθεί φτάνει τα 5,7 εκατ. ευρώ και θα έπρεπε εξ ολοκλήρου να αφορά στην ασφάλιση του βουνού.

Υπέρ της παραχώρησης προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος που παραμένει σκουπιδότοπος και εγκαταλειμμένος τοποθετήθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από του Παπάγου Ν. Κουκής και Μ. Υφαντής.

Για την ιστορία, τον περασμένο Μάιο σχετική ερώτηση είχε καταθέσει στον Δήμαρχο η δημοτική σύμβουλος Ν. Χαμηλοθώρη, που ρωτούσε ουσιαστικά γιατί ο χώρος παραμένει περιφραγμένος, ενώ θα έπρεπε να έχει καθαριστεί και να έχει δοθεί ως ελεύθερος χώρος πρασίνου στους δημότες. Ο Δήμαρχος είχε περιγράψει ένα πολύπλοκο νομικό καθεστώς με τους ενοικιαστές του χώρου, ενώ αναφερόμενος τότε στην πρόταση χρηματοδότησης που θα κατέθετε ο ΣΠΑΥ έκανε λόγο και για ένα πρότυπο ποδηλατοδρόμιο.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.