Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 09:09

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού πάει για... Α+


Πέμπτο έργο στη σειρά με μελέτη του Δήμου και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ξεκινάει εντός των επόμενων μηνών και όλοι δικαιολογημένα διατυπώνουν τις ανησυχίες τους. Μετά την ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Αντίστασης που έκανε τριπλάσιο χρόνο να ολοκληρωθεί και άρχισε να διαλύεται λίγο πριν την παραλαβή της. Μετά το μεγάλο ναυάγιο του 1ου Λυκείου Χολαργού που ξέμεινε το έργο ούτε καν στη μέση του. Μετά το "τρενάρισμα" του χωμάτινου της Κύπρου που τώρα ανακοινώθηκε ότι θα γίνει μόνο μία διαμόρφωση στον αγωνιστικό χώρο. Μετά την τεράστια ταλαιπωρία με το ανοιχτό επί μακρόν έργο ομβρίων της λεωφόρου Κύπρου που συνεχίζει να ταλαιπωρεί άγνωστο για πόσο ακόμη τους δημότες. Τώρα ξεκινά με αυτή την ίδια  συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας Αττικής και το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του 1ου Δημοτικού Χολαργού.

 

Στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Δημαρχείο της Περικλέους αναφέρονται τα εξής:

Τη σύμβαση του έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ», υπέγραψε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος.

Το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2022 και αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση και σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου του σχολείου, με επεμβάσεις τόσο στο κέλυφος των κτηρίων, όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν, θερμομόνωση των κτηρίων, νέα κουφώματα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με τύπου Led, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών panels για εξοικονόμηση ενέργειας, κ.α.

Mε την υλοποίηση του έργου, η ενεργειακή κλάση του σχολείου ανεβαίνει από Ε σε Α+. Όλες οι παραπάνω επεμβάσεις, θα γίνουν χωρίς να διαταραχτεί η λειτουργικότητα και η αρχιτεκτονική του Σχολείου.

Το έργο προϋπολογισμού 453.049,48€, κατόπιν μελέτης της τεχνικής υπηρεσίας και κατάθεσης σχετικής πρότασης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΠ “Αττική“.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.